Το γκολ που θα σου πει ο Σεφτσένκο

1242

Αν ρωτήσεις τον Σεφτσένκο για το ποιο είναι το αγαπημένο του γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του, σίγουρα θα τον μπερδέψεις. Έχοντας σκοράρει πάνω από 250 τέρματα δεν θα μπορέσει να σκεφτεί και να αποφασίσει. Ωστόσο, αν τον ρωτήσεις ποιο είναι το πιο όμορφο, σίγουρα θα σου πει ένα και γρήγορα: Το γκολ με την Γιουβέντους, όταν ήταν παίκτης της Μίλαν το 2001 στις 9 Δεκεμβρίου.

Η Μίλαν εκείνη την χρονιά αντιμετώπιζε την Γιούβε για την 14η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες δεν είχαν ξεκινήσει καλά την χρονιά και οι γηπεδούχοι ήταν στην τέταρτη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην έκτη. Το “Μεάτσα” είχε περίπου 82,000 κόσμο και όλοι τους είδαν ίσως το πιο όμορφο γκολ σε αυτό ντέρμπι τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Αντρέι Σεφτσένκο είχε την μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο και πάει να ξεκινήσει μία κούρσα. Έχοντας την φήμη του πολύ γρήγορου και όντως έτσι ήταν, ξεπέρασε ένα “μπουλούκι” της Γιούβε που βρίσκεται μπροστά και με προσποιήσεις και ντρίμπλες πήγε στα πλάγια. Ο Ντάβιντς, ο Μοντέρο, ο Ιουλιάνο και ο Φεράρα, απλά τον κοιτούσαν να τρέχει με τον “Σέβα” να βρίσκει διάδρομο και να τους αποφεύγει. “Δεν σκέφτηκα την ντρίμπλα, απλά τους είδα να μην έχουν καλή θέση και πέρασα από τον διάδρομο”, έχει δηλώσει στο παρελθόν. Στη συνέχεια, ο Ουκρανός φορ κοιτάει τον Μπουφόν και ενώ όλοι περιμένουν την σέντρα, εκείνος σουτάρει ψηλοκρεμαστά και σκοράρει.

Ο Μπουφόν είχε δηλώσει: “Απίστευτο. Έστειλε την μπάλα γκολ. Πίστευα ότι ήθελε να βγάλει σέντρα”. Πάντως ο Σεφτσένκο χαρακτήρισε το γκολ που πέτυχε εξωπραγματικό εκείνες τις ημέρες: “Το ήθελα. Φυσικά, χρειάστηκε και τύχη. Ήταν σχεδόν απίθανο. Αν είχα προσπαθήσει να το κάνω ξανά, δε νομίζω να το έβαζα ξανά. Όταν το είδα στην τηλεόραση στη συνέχεια, έμεινα έκπληκτος. Ήταν πανέμορφο γκολ και εξωπραγματικό”.

Πάντως, σε εκείνο το παιχνίδι η Μίλαν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αφού ο Ντελ Πιέρο στο 47’ είχε ισοφαρίσει. Αλλά το γκολ που πέτυχε ο Αντρέι, γράφτηκε στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή