Το ευρωπαϊκό του Μπουφόν

1299
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Έχει παίξει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, όμως έχει φύγει και τις τρεις φορές με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι… καταραμένος και δεν έχει πάρει ακόμα το βαρύτιμο τρόπαιο, το μοναδικό που λείπει από την τεράστια καριέρα του.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Μπορεί να μην είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως και το Kύπελλο UEFA δεν είναι αμελητέα διοργάνωση. Πόσω μάλλον όταν την κατακτάς με μια ομάδα του βεληνεκούς της Πάρμα. Μάλιστα, κύριοι, ο Μπουφόν έχει κατακτήσει το Κύπελλο UEFA στις αρχές της καριέρας του, το 1999, με την Πάρμα, με την οποία έκανε το μπαμ, έφτιαξε το όνομά του και πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στη Γιουβέντους.

f74d2ccf85749ec935ab79f94462ba1a

Η μεγάλη ομάδα της Πάρμα τότε διένυε μια εκπληκτική χρονιά. Με μπροστάρηδες τον Ερνάν Κρέσπο, τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, τον Ενρίκο Κιέζα και τον Φάμπιο Καναβάρο, οι “παρμέτσι” είχαν φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο υπό τις οδηγίες του γνωστού μας, πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας και να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Σέριε Α.

Όσον αφορά την πορεία στο Κύπελλο UEFA, η Πάρμα απέκλεισε 5 ομάδες για να φτάσει μέχρι τον τελικό, αφού τότε η διοργάνωση διεξαγόταν από την αρχή με διπλά νοκ άουτ ματς. Έτσι, η ιταλική ομάδα πέρασε κατά σειρά τις Φενέρμπαχτσε (0-1, 3-1), Βίσλα Κρακοβίας (1-1, 2-1), Ρέιντζερς (1-1, 3-1), Μπορντό (1-2, 6-0) και Ατλέτικο Μαδρίτης (3-1, 2-1). Στον τελικό ο Μπουφόν και οι συμπαίκτες του αντιμετώπισαν τη Μαρσέιγ, στη Μόσχα, την οποία και κέρδισαν εύκολα με 3-0 χάρη σε τέρματα των Κρέσπο, Βανόλι και Κιέζα.

001a942000000258-0-image-a-85_1439484346802

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτέλεσε έναν από τους λόγους που η Πάρμα έκανε αυτή την ιστορική χρονιά. Ένα ευρωπαϊκό στη συλλογή του Ιταλού γκολκίπερ, ο οποίος έφτιαξε το όνομά του και στη συνέχεια απογείωσε την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή