There’s only one David Beckham!

255
  • Πριν από 24 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πραγματοποίησε το επίσημο το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. – Η ιστορία του, τα καψώνια και η τεταμένη σχέση με τον Φέργκιουσον.


Ο Ρόμπερτ Τζόζεφ Μπέκαμ, γνωστός στο ευρύ κοινό κι ως Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος γεννήθηκε στο προάστιο του Λονδίνου, το Leytonstone, στις 2 Μαΐου του 1975, πραγματοποίησε μία καριέρα όνειρο, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε ατομικό. Μπορεί να αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν και τη Παρί Σεν Ζερμέν στην Ευρώπη, ωστόσο η σύνδεσή του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- με την οποία ανδρώθηκε και μεγαλούργησε- ήταν πάντα ιδιαίτερη.

article-2575576-0075bf0200000258-232_964x664

Βλέπετε, ο πατέρας του, ανέκαθεν ήταν οπαδός της Γιουνάιτεντ. Την υποστήριζε παθιασμένα έχοντας όνειρο, ο γιος του να καθιερωθεί κάποτε σε αυτήν και να μεγαλουργήσει! Πηγαίνανε, από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ μάλιστα και παρακολουθούσαν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της και το μικρόβιο δεν άργησε να μπει…

Όταν τον ρώταγαν στο σχολείο τον Ντέιβιντ το κλασσικό, «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις», αυτός απαντούσε κατηγορηματικά «θα γίνω ποδοσφαιριστής». Κι αν επέμεναν οι δάσκαλοί του, «όχι, για δουλειά μιλάμε, τι θα ακολουθήσεις;».

capture

Στα 11 χρόνια του λοιπόν, ο μικρός Ντέιβιντ συμμετείχε σε ένα καμπ που διοργάνωνε τότε ο θρυλικός Μπόμπι Τσάρλτον ο οποίος τον είχε βάλει στο μάτι. Κέρδισε με τις ικανότητές του την ευκαιρία να πάει να προπονηθεί στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς ταλέντου, ωστόσο η Μάντσεστερ ήταν το πεπρωμένο του.

Το 1991, ήταν η πρώτη φορά που τον σημείωσε στο μπλοκάκι του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκοτσέζος πρώην μάνατζερ, παρακολουθούσε τα τράιαλς του Μπόμπι Τσάρλτον και υπέγραψε τον Μπέκαμ για τις μικρότερες ομάδες της Μάντσεστερ. Ο Μπεκς εντάχθηκε στην περίφημη γενιά του ΄92: Μίκι Μπατ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ απάρτιζαν την έξοχη φουρνιά του ’92. Το επίσημο ντεμπούτο του Μπέκαμ δεν άργησε να έρθει. Σε ηλικία 17 ετών έπαιξε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Capital One Brighton. Έπρεπε όμως να περιμένει τρία χρόνια ακόμα για να παίξει στην Πρέμιερ Λινγκ.

14746383556898

Το να καθιερωθείς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως δεν ήταν κάτι εύκολο. Δεν ήταν απλό. Ο Μπέκαμ έπρεπε να περάσει από ουκ ολίγες εξετάσεις για να γίνει αποδεκτός.

«Θυμάμαι πόσο ντροπιαστικό ήταν να γίνεις μέλος σε αυτό το γκρουπ. Υπήρχε ένα καψώνι, όπου έπρεπε να βλέπεις στο ντουλάπι σου την αφίσα του Clayton Blackmore, ήταν ένα θρύλος του κλαμπ» θυμάται χρόνια αργότερα ο Μπέκαμ.

gettyimages-1530338-1024x583

Η μοίρα όριζε στον Μπέκαμ να γίνει ο κληρονόμος του «7» στη πλάτη. Μια βαριά φανέλα την οποία φορούσε ο Ερίκ Καντονά. Δεν άργησε να λάμψει και να γίνει ο ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και ο αγαπημένος των φιλάθλων της. Την πρώτη αγωνιστική μέρα μάλιστα της σεζόν 1996-97 σκόραρε από το κέντρο απέναντι στην Γουίμπλεντον, περνώντας στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου.

19d1a513000005dc-3324300-david_beckham_was_part_of_the_class_of_92_and_wore_the_no_7_shir-a-60_1447883979762

Η σχέση του βέβαια με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν και η ιδεατή. Κλονίστηκε αρκετά, όταν οργισμένος ο Σκοτσέζος προπονητής είχε πετάξει ένα παπούτσι στα αποδυτήρια εναντίον του Μπέκαμ, το οποίο τον βρήκε στο αριστερό του φρύδι, κατηγορώντας τον πως είχε ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ (2-0 για το Κύπελλο). Ο Φέργκιουσον μάλιστα, τον πλησίασε στη συνέχεια και του είπε: «Κάτσε και συζήτησε ότι θες, αλλά να ξέρεις έχει αποτύχει στην ομάδα σου».

MANCHESTER UNITED VS JUVENTUS.UEFA CHAMPIONS LEAGUE.PIC RICHARD PELHAM. 19.02.03.DAVID BECKHAM SHOWS OFF THE CUT ABOVE HIS EYEBROW FOLLOWING ALEX FERGUSON ACCIDENTALY KICKING A BOOT AT HIS HEAD.

Εκείνη η χρονιά αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Μπέκαμ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντέιβιντ να έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Κύπελλα Αγγλία και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 ενώ σε 394 συμμετοχές με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων είχε πετύχει 85 γκολ, μερικά εξ αυτών, απλά… αριστουργήματα.

david-beckham-hair-through-the-years-41516-06-372x560

Πάντως δεν ήταν όλα ρόδινα στην καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Αγγλία. Τόσο στην Μάντσεστερ με την γεμάτο ένταση σχέση του με τον Φέργκιουσον όσο όμως και στην Εθνική Αγγλίας. Στο Μουντιάλ το 1998 στη Γαλλία, ο Μπέκαμ είχε περάσει άσχημες στιγμές μετά την κλωτσιά του στον Σιμεόνε απέναντι στην Αργεντινή και την αποβολή του. Η Αγγλία είχε αποκλειστεί στα πέναλτι (2-2) κι αυτό που ακολούθησε από το αεροδρόμιο, με το που πάτησε το πόδι του πίσω στην Αγγλία, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Όλοι τον κατηγορούσαν και τον έβριζαν έχοντας γίνει πλέον κόκκινο πανί.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΣΤΗΝ Μ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΣΤΗΝ Μ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΤΑ 85 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΣΤΗΝ Μ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή