The Sergios: Οι εκλεκτοί της Ρεάλ Μαδρίτης!

363

«Αν έχετε έναν Σέρχιο στη ζωή σας όλα θα είναι πιο εύκολα και άνετα»! Εντάξει, η φράση αυτή του Σέρχιο Ράμος έχει μεγάλη δόση χιούμορ, αλλά αν καθίσετε και το καλοσκεφτείτε λίγο, δεν ξεφεύγει κατά πολύ της –αθλητικής- πραγματικότητας. Ειδικά για τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε κάθε δύσκολη κατάσταση θα ξεπεταχτεί ένας… Σέρχιο και θα κάνει το θαύμα του. Θα είναι ο Ράμος στο ποδοσφαιρικό τμήμα της «Βασίλισσας» για να τις δώσει στο 80φεύγα τους πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα (όπως έκανε πρόσφατα (και) με τη Μπέτις) ή πολύ περισσότερο το χρυσό γκολ για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ;

Θα είναι ο Σέρχιο Γιουλ στο μπασκετικό τμήμα των Μαδριλένων με τα buzzer beater τα οποία χαρίζουν από τρόπαια στη Ρεάλ (σ.σ. βλέπε το πρόσφατο Copa Del Rey) ή νίκες σε «Clasico» με την Μπαρτσελόνα όπως έκανε στην εκπνοή όπως πριν λίγες μέρες;

14893922132224

Οι… Σέρχιος, σε κάθε περίπτωση, θα είναι οι «εκλεκτοί» της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι σωτήρες της, οι… ηγέτες της, όσο παράδοξο ακούγεται αυτό για τον Ράμος καθότι αμυντικός. Παρά τη θέση βέβαια, μια χαρά κάνει τη δουλίτσα του και μπροστά. 9 γκολ στην τρέχουσα σεζόν (είπαμε, είναι αμυντικός) ενώ προσέξτε τώρα:

  • Από το 2014 και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη συμπολίτισσα Ατλέτικο, ο Ράμος έχει πετύχει 21 γκολ με τη Ρεάλ. Τα 18 εξ αυτών, τα έχει βάλει όταν η Ρεάλ έχανε ή ήταν ισοπαλία.

Οι Ισπανοί έχουν πάθει φρενίτιδα τις τελευταίες ημέρες και δεν λένε να σταματήσουν τις συγκρίσεις. Οι αθεόφοβοι τους ρώτησαν κιόλας όταν η ποδοσφαιρική Ρεάλ επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο της μπασκετικής «Βασίλισσας» για… μερικά σουτάκια. Το έριξαν και οι δύο στην… συλλογική προσπάθεια και απέδωσαν τα εύσημα στους συμπαίκτες τους ωστόσο ο Ράμος, όπως αναφέραμε στον πρόλογο δεν άντεξε καιν το έριξε… «Αν έχετε έναν Σέρτζιο στη ζωή σας όλα θα είναι πιο εύκολα και θα έρχονται πιο άνετα».

Λοιπόν για να πάμε να δούμε, με τη βοήθεια του Πάμπλο Ντίαζ της Marca, κοινά στοιχεία των δύο εξαιτίας των οποίων αποκαλούν τη Ρεάλ (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) ομάδα των ανατροπών…


ΑΦΘΑΡΤΟΙ

Τι θέλει να πει με αυτόν τον… παρεξηγημένο τίτλο; Πλέον τους ξέρει όλη η υφήλιος, τους περιμένει, αλλά αυτοί το κάνουν ξανά και ξανά. Όλοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα στα κόρνερ τον Ράμος καθώς ο Τόνι Κρόος σημαδεύει συνέχεια το κεφάλι του. Και που τον προσέχουν; Γίνεται αυτό που περιμένουν. Κεφαλιά-γκολ από το Ράμος.

Το ίδιο και στο μπάσκετ με τον Γιουλ. Από το 2014 (στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι με τη Μάλαγα) έχει ξεκινήσει να παίρνει τα τελευταία σουτ. Ακόμα και όταν συνυπήρχε με τον Ροντρίγκες (άλλος μεγάλος Σέρτζιο κι αυτός) όλοι περίμεναν αυτόν να το πάρει. Το είπε και ο ίδιος άλλωστε, εξηγώντας την τελευταία επίθεση στο Clasico με την Μπαρτσελόνα… «Δεν είχαμε σχεδιάσει αυτό. Όλοι περιμένουν ότι θα πάρω εγώ το τελευταίο σουτ οπότε προσπαθούμε να τους εκπλήξουμε. Είχαμε σχεδιάσει να πάρει το σουτ ο Ράντολφ αλλά τον έπαιξαν καλή άμυνα». Όχι ότι και ο Όλεσον δεν έπαιξε καλή άμυνα τον Γιουλ, αλλά όταν έχεις το ένστικτο του killer τι κάνει και ο Μπραντ;

Όλοι περιμένουν λοιπόν τον Γιουλ, αλλά κανείς δεν κόβει την… «Mandarina» (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Ισπανοί το σουτ του Γιουλ, με step back και το πέταγμα της μπάλας με καμπύλη). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα παραδέχτηκε πως «αυτό είναι το συνηθισμένο σουτ του. Αυτό το step back δύσκολα κόβεται».

ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Οι ηγέτες πάντα θα δηλώνουν παρών σε σημαντικές στιγμές. Ο Ράμος αν αισθάνεται καλά δεν θα διστάσει να κτυπήσει πέναλτι αλλά «Πανένκα».

Ο Γιουλ από την άλλη, αρκετές φορές έχει εξηγήσει πως αισθάνεται στο τελευταίο σουτ.
«Μου αρέσουν (σ.σ. τα τελευταία σουτ) και τα τελευταία χρόνια έχω πάρει αρκετά είτε στο τέλος του παιχνιδιού ή στο τέλος δεκαλέπτων. Τι χρειάζεται; Επιθυμία, καρδιά, πίστη και φυσικά… προπόνηση. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή πάντα θα είμαι έτοιμος».

Ο Ράμος από την άλλη, μετά το «κτύπημά» του στο τελευταίο Clasico στο 89ο λεπτό με την Μπαρτσελόνα (1-1) είχε γράψει στο twitter του: «Κάποιος μου είπε πως όσο πιο σκληρά δουλεύω τόσο πιο τυχερός θα είμαι». Μήνυμα με νόημα…

https://www.youtube.com/watch?v=yJHYlltvA-A

ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ

Μία γεύση σας δώσαμε και παραπάνω. Ο Σέρχιο Ράμος απέναντι στην Μπέτις σκόραρε το 9ο γκολ του αυτή τη σεζόν. Τα 7 από αυτά έδωσαν τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή τη στιγμή ο Γιουλ είναι ο πιο clutch παίκτης στην Ευρώπη (sorry Billy). Απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν είχε μόνο το τελευταίο buzzer beater. Πέτυχε τρίποντο-ύστερα από υποδειγματικό αιφνιδιασμό στη λήξη του δεκαλέπτου. Δικό του καλάθι στη λήξη του χρόνου έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ απέναντι στη Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα. Στο φετινό Κόπα Ντελ Ρέι ήταν καθοριστικός στο τέλος και στα τρία παιχνίδια που έδωσε η Ρεάλ μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

https://www.youtube.com/watch?v=A4IgPyXGnGI

Τα σουτ των δύο έχουν φέρει τρόπαια που κοσμούν το μουσείο του Μπερναμπέου. Του Ράμος τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης σε Λισαβόνα και Μιλάνο (2014 και 2016) ενώ ο Γιουλ, είπαμε, έχει χαρίσει στη Ρεάλ και το Κόπα Ντελ Ρέι του 2014.

ΗΓΕΤΕΣ

Η πίστη των δύο τους έχει αναγάγει σε σημείο αναφοράς για τις ομάδες του. Για τον Γιουλ, μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Ροντρίγκες το καλοκαίρι για το ΝΒΑ ήταν αναμενόμενο, για τον Ράμος τα είπαμε.

Είναι αμυντικός και σε μία ομάδα που δεσπόζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αμφότεροι αποτελούν εμβληματικές φιγούρες τόσο στα αποδυτήρια όσο φυσικά και για τον κόσμο της Ρεάλ. Ο Ράμος βρίσκεται από το 2005 στη Ρεάλ ενώ ο Γιουλ δήλωσε ξανά πως έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρεάλ μέχρι το 2021. Θα το τιμήσει και δεν θα φύγει για το ΝΒΑ. Είναι μετά να μην τον λατρεύουν;

Τα συμβόλαια βέβαια και των δύο είναι αναλογικά πλουσιοπάροχα.

ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΛΑΘΗ

h_entrevista_ramos-llull_3am0131thumb

Αυτό που οφείλουμε να τονίσουμε είναι πως και οι δύο έχουν κάνει λάθη που έχουν κοστίσει στη Ρεάλ. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μην ξεχνάτε- σε κάθε περίπτωση, για τον κάθε παίκτη- πως μιλάμε για ανθρώπους όχι για ρομπότ. Ο Γιουλ για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μέχρι το buzzer beater δεν είχε καλά ποσοστά. Είχε χάσει πολλά σουτ. Λάθη έχει κάνει και ο Ράμος που έχουν στοιχίσει στη Ρεάλ. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι δύο μεγάλα κεφάλαια στην ιστορία της Ρεάλ. Δύο παίκτες που θα στηρίζεται πάνω τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή