Τερματοφύλακες από… χρυσό!

457

Γράφει ο Ορέστης Σδραλλης / Από serieagbr.blogspot.gr

Ο Guanluigi Buffon αναμένεται να “κρεμασει” τα γάντια του και να βάλει τέλος σε μια λαμπρή καριέρα μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Buffon εδώ και χρόνια είναι ο “κερβερος” κάτω απο την εστία της Εθνικής Ιταλίας και πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν μετά την αποχώρηση του η Ιταλία θα ξανα έχει ανάλογους τερματοφύλακες που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του κόσμου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ήδη η παρουσία ενός άλλου “gigi” στο πρωτάθλημα εκείνου της Milan. Ο Guanluigi Donnarumma είναι μόλις 18 έχει πραγματοποιήσει “ντεμπούτο” στο πρωτάθλημα από την περσινή σεζόν και φέτος μετρα 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο ιταλος πορτιερο είναι από τους καλύτερους παίκτες των “ροσονερι” κατά της διάρκεια  της φετινής σεζόν και έχει πάρει “στις πλάτες” του την ομάδα σε κρίσιμα παιχνίδια όπως εκείνο με την Juventus. Ακόμη και αν το ύψος του αγγίζει τα 2m. (1.96) έχει μεγάλη εκρηκτικοτητα κάνει επιτυχημένες εξόδους και είναι σχετικά καλός με τα πόδια. Τα λάθη δεν είναι ανυπαρκτα όμως είναι σε λογικα επίπεδα για την ηλικία του. Με βελτίωση δεν πιστεύω ότι απλά μπορεί να φτάσει τον μεγάλο Buffon αλλα  πως θα φτάσει στην “ελίτ” των τερματοφυλάκων διαχρονικά.

received_770253906477379Μια διαφορετική ιστορία είναι εκείνη του Alex Meret. Ο ιταλός γέννημα θρέμμα της Udinese άρχισε από τις ακαδημίες της, πέρασε τους εφήβους τις και έφτασε στο τμήμα Κ.19. Την σεζόν 14/15 έκανε το ντεμπούτο του και ήταν η πρώτη του χρόνια στην “μεγάλη ” ομάδα . Δεν έδωσε καλές πρώτες εντυπώσεις με αποτέλεσμα να σωθεί δανεικός στην Spal . Εκεί η καριέρα του αρχίζει να κορυφώνεται , με 25 συμμετοχες 2250′ και έχοντας κρατήσει την εστία της Spal 9 φορες ανέπαφη. H Spal είναι πρώτη στο πρωτάθλημα αναμένεται να ανέβει στην πρώτη κατηγορία το καλοκαίρι και ο 20 χρόνος με  ύψος 1.90 είναι ο πρωταγωνιστής της. Ο δανεισμός του τελειώνει την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και επιστρέφει στην Udinese ωστοσο θα ειναι απο τα “καυτα” ονοματα του καλοκαιριου γιατι πολλοι θα προσπαθήσουν να τον “αρπαξουν”.

Κλείνοντας μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμά ότι το μέλλον της Ιταλίας βρίσκεται σε “ασφαλη” χέρια και είμαι σίγουρος πως και οι δύο τους θα μας απασχολήσουν πολύ τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή