Τελικά είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο;

480
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αν πριν από δύο χρόνια λέγατε στον Ζινεντίν Ζιντάν ότι το καλοκαίρι του 2017 θα ήταν προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα είχε σηκώσει μάλιστα και δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα θα σας πέρναγε για τρελούς. Κι όμως, αυτά που έχει καταφέρει ο Γάλλος είναι πολύ σπουδαία…

Μετά το τέλος του τελικού με τη Γιουβέντους, ρωτήθηκε αν είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και απάντησε με έκπληξη και ταπεινότητα ότι προφανώς και δεν είναι. Ωστόσο τα επιτεύγματά του όσο καιρό κάθεται στον πάγκο της μεγαλύτερης ίσως ομάδας στον κόσμο, αποδεικνύουν το αντίθετο. Σε 87 παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει κερδίσει τα 66, ενώ τα υπέρ του γκολ είναι 245. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό νικών του ανέρχεται στο 75,8%!

Αν τον συγκρίνουμε με τους άλλους δύο αντιπάλους του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, τον Λουίς Ενρίκε και τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο “Ζιζού” βγαίνει κερδισμένος. Κι αυτό γιατί έχει μέσο όρο 2,52 βαθμούς σε κάθε ματς, την ώρα που ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει 2,13 και αυτός της Ατλέτικο 2,11. Το ποσοστό νικών του Ζιντάν στο ισπανικό πρωτάθλημα εκτοξεύεται στο 79,3%, ενώ αυτό των αντιπάλων του είναι 66,4 και 63,7%.

Και στην Ευρώπη όμως ο Γάλλος τα πάει εξίσου περίφημα, αφού χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό νικών του είναι 70%! Μεγαλύτερο από τους Γκουαρδιόλα, Σιμεόνε, Αντσελότι, Μουρίνιο, ακόμα και Φέργκιουσον. Άλλωστε, έχει καταφέρει να κατακτήσει τόσα τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ, όσα και τα ματς που έχει χάσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση (2).

Στο σύνολο, λοιπόν, ο Ζιντάν ως προπονητής της Ρεάλ έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Άρα κατακτά έναν τίτλο κάθε… 104 μέρες! Απίστευτα ποσοστά για τον Ζιζού, ο οποίος όντως είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή