Τα γκολ που ένωσαν όλους τους Έλληνες!

1467
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η τελευταία φορά που η Εθνική μας κατάφερε να μας κάνει να σηκωθούμε από τη θέση μας και να πανηγυρίσουμε έξαλλα, ήταν με αφορμή το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Βέλγιο, που έληξε με 1-1. Με αφορμή αυτό το γκολ, θυμηθήκαμε τα τέρματα που ένωσαν όλους τους Έλληνες, με τις οπαδικές κόντρες και την αντιπαλότητα να περνάνε στο περιθώριο…

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΣΝΙΑ 1-1, 2016

Το εκπληκτικό σουτ του Γιώργου Τζαβέλλα, στο 95′ του αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, μπορεί να μη χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας, παρά μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους διεθνείς και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη όσο και από τους Έλληνες που έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση.

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 1-0, 1993

Στον δρόμο για το Μουντιάλ του 1994, η Ελλάδα καλούνταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίας στο ΟΑΚΑ, και τα κατάφερε χάρη στην κεφαλιά του Νίκου Μαχλά! Η Εθνικής μας προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της και όλοι οι Έλληνες ένιωσαν περηφάνια μετά από πολλά χρόνια…

ΑΓΓΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-2, 2001

Αποκλεισμένη μαθηματικά από το Μουντιάλ του 2004, η Ελλάδα ταξίδεψε στη Βρετανία για να παίξει με την Αγγλία του Μπέκαμ. Χαριστέας και Νικολαΐδης πάγωσαν δύο φορές το “Ολντ Τράφορντ” και οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν δύο χτυπήματα φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ για να γλιτώσουν την ήττα. Κάτι φαινόταν ότι αλλάζει στη νοοτροπία της ομάδας και οι Έλληνες το είδαν ιδίοις όμμασι… Ήταν το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα της εποχής Ρεχάγκελ.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1, 2003

Παρά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ισπανία στη Λεωφόρο, η Εθνικής μας στη συνέχεια τα πήγε εξαιρετικά στο όμιλο, μέχρι που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους “φούριας ρόχας” στο “Μπερναμπέου”. Η γκολάρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου χάρισε μια τεράστια νίκη, δεν το πιστεύαμε τότε, αλλά η Ελλάδα ήταν σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2004, έχοντας πάρει “διπλό” στην Ισπανία!

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1-0, 2003

Τελευταίο ματς για την προκριματική φάση και η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία με νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας να παίξει στο Euro 2004! Όσο δεν έμπαινε το γκολ η αγωνία στο “Απόστολος Νικολαΐδης” μεγάλωνε, ώσπου ο Βρύζας κέρδισε πέναλτι, ο Τσάρτας ευστόχησε και όλοι οι Έλληνες πανηγύρισαν αγκαλιά τη μεγάλη πρόκριση.

ΕΛΛΑΔΑ, EURO 2004

Όλα τα γκολ που πέτυχαν οι διεθνείς μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας  το 2004 δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Από το σουτ του Καραγκούνη στην πρεμιέρα, μέχρι την κεφαλιά του Χαριστέα στον τελικό, σε όλα η Ελλάδα έγινε ένα και δάκρυσε για τα καμάρια της που έφεραν την κούπα. Αξέχαστες στιγμές…

https://www.youtube.com/watch?v=wZDHLltOeVc

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1, 2007

Μια νίκη μέσα στην Τουρκία είναι λογικό να πανηγυρίζεται έξαλλα, για… ευνόητους και ιστορικούς λόγους. Το γκολ του Γιάννη Αμανατίδη ήταν εκπληκτικό σε εκτέλεση και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την πρόκριση στο Euro 2008.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1, 2009

Μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλούνταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανίας. Το δεύτερο ματς γινόταν στο Κίεβο και η Ελλάδα ήθελε οπωσδήποτε γκολ και νίκη. Η ομαδάρα του Ότο Ρεχάγκελ έκανε πάλι το θαύμα της και ο Σαλπιγγίδης με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την Εθνική μας στα γήπεδα της Αφρικής!

ΕΛΛΑΔΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1, ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Η πρώτη νίκη της Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ πανηγυρίστηκε έξαλλα. Σαλπιγγίδης και Τοροσίδης ανέτρεψαν το 0-1 των Νιγηριανών, χάρισαν μια ιστορική επικράτηση στην Εθνική μας και… άνοιξαν την όρεξη για την επόμενη διοργάνωση.

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 1-0, 2012

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Τσεχία και Πολωνία και η Ελλάδα δίνει ξανά το “παρών” σε μεγάλη διοργάνωση. Στο τρίτο ματς ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στους “8” και… σιγά μη δεν την πετύχαινε. Ο Γιώργος Καραγκούνης σφράγισε το αποτέλεσμα και η Ελλάδα έγραψε ξανά ιστορία!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 4-2, 2012

Μπορεί να ήρθε η αναμενόμενη ήττα, αλλά όταν ισοφαρίζεις σε 1-1 τη Γερμανία, με όλη την πολιτική κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια, σίγουρα το συγκεκριμένο γκολ το πανηγυρίζεις έξαλλα. Αυτό έγινε με το 1-1 του Σαμαρά…

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 2013

Ξανά μπροστά στην πρόκληση της παρουσίας σε Μουντιάλ η Εθνική μας, εννοείται ότι δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη. Η Ρουμανία ήταν πολύ… λίγη για να σταματήσει τον Κώστα Μήτρογλου και τους άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές μας και έτσι η Ελλάδα πέρασε… περπατώντας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 2-1, 2014

Δεύτερη συνεχόμενη παρουσία σε Μουντιάλ, δεύτερη νίκη. Και τι νίκη… Πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου επί της Ακτής Ελεφαντοστού των Ντρογκμπά και Τουρέ. Τα δύο “Σαμ”, Σάμαρης και Σαμαράς έστειλαν στα ουράνια όλους τους Έλληνες χαρίζοντας ανεκτίμητη χαρά και περηφάνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή