Τα αστέρια που γεννήθηκαν στις… Κάννες

675
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα, στη νότια Γαλλία. Είναι πολύ μικρότερη από την Πάτρα, ας πούμε, αλλά έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου, μια και φιλοξενεί κάθε χρόνο το μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου. Εκτός, όμως, από πολιτιστικό ενδιαφέρον, οι Κάννες έχουν και αθλητικό, αφού τη φανέλα της άσημης ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής έχουν φορέσει πολλοί μεγάλοι παίκτες, που έκαναν σπουδαία καριέρα. Mπορεί να έχει να επιδείξει μόνο ένα Κύπελλο Γαλλίας, το μακρινό 1932, και μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα την ίδια χρονιά. Ωστόσο έχει βγάλει από τα σπλάχνα της μερικούς σπουδαίους παίκτες και την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας…

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

970afdbb924fa0c72a4f9444464500f3

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο προϊόν των Καννών δεν είναι άλλο από τον εν πολλοίς σπουδαιότερο Γάλλο άσο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξεκίνησε την καριέρα του από την ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, σημειώνοντας 61 συμμετοχές και 6 γκολ, από το 1989 έως το 1992. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Μπορντό, όπου εντυπωσίασε και τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους. Γιουβέντους, Μουντιάλ με την Εθνική, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσάμπιονς Λιγκ, καταξίωση…

ΠΑΤΡΙΚ ΒΙΕΪΡΑ

vieira-cannes

Άλλος ένας σπουδαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε από τις Κάννες, λίγο αφότου ο Ζιντάν αποχώρησε για άλλες πολιτείες. Ο Πατρίκ Βιεϊρά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε αυτή την ομάδα για μία σεζόν (1994-95), συμμετέχοντας σε 49 ματς και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Από εκεί τον άρπαξε η Μίλαν και αργότερα φόρεσε τις φανέλες των Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ φόρεσε και 107 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, κατακτώντας το Μουντιάλ του 1998 και το Euro του 2000.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΡΕΪ

sebastien_frey

Ο Σεμπαστιάν Φρέι, ένας από τους πιο φερέλπιδες τερματοφύλακες της γενιάς του, ξεκίνησε να παίζει στις Κάννες. Εκεί έμεινε για μία χρονιά μέχρι να τον τσεκάρει η Ίντερ και να τον αποκτήσει. Πέρασε από πολλές ιταλικές ομάδες, όπως η Φιορεντίνα και η Πάρμα, ενώ πρόλαβε να κάνει και δύο συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας.

ΖΟΑΝ ΜΙΚΟΥ

johan_micoud

Ο Γάλλος πρώην μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε αξιόλογη καριέρα, αφότου έφυγε από τις Κάννες, όπου ήταν η πρώτη του ποδοσφαιρική στέγη. Έπαιξε στην Μπορντό, την Πάρμα και τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ και αυτός συνέχισε την παράδοση των παικτών που έβγαλαν οι Κάννες, καθώς χρίστηκε διεθνής 17 φορές (1 γκολ).

ΓΚΑΕΛ ΚΛΙΣΙ

02-clichy-arsenal-debut-0304

Ο αριστερός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Γκαέλ Κλισί, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα κελεπούρια που βρέθηκαν στις Κάννες. Τον επέλεξε ο Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ, όπου έπαιξε για 8 χρόνια (2003-2011), και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Σίτι. Με τις Κάννες έπαιξε σε 15 ματς, ενώ είναι και διεθνής με τη Γαλλία έχοντας 20 συμμετοχές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή