Τα 66 γκολ στην Boxing Day της Αγγλίας

219

Στην Αγγλία η 26η ημέρα του Δεκέβμρη είναι Αργία, όπως και σε άλλες χώρες. Ωστόσο, στο Νησί έχουν την παράδοση να γιορτάζουν αυτή την ημέρα και να την απολαμβάνουν με το ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται για το πρωτάθλημα της χώρας με το έθιμο αυτό να κρατάει πολλές 10ετίες τώρα.Εμείς θα σας μιλήσουμε για μία τέτοια ημέρα το 1963. Όταν είχε γίνει το μεγάλο ρεκόρ των γκολ. Και οι 20 ομάδες είχαν δώσει κανονικά τον αγώνα τους και στα 10 παιχνίδια που είχαν ολοκληρώσει την Boxing Day είχε γίνει κάτι… ασύλληπτο. Είχαν σημειωθεί 66 γκολ! Μέσος όρος δηλαδή ήταν στα 6,6 τέρματα (!) ανά αγώνα. Απίστευτο και όμως Αγγλικό.Και από εκείνη την χρονιά και έπειτα υπάρχει και αυτή η παρομοίωση όταν βλέπουμε ένα παιχνίδι να λήγει 3-3 ή 4-4 να λέμε “αγγλικό σκορ”.

Κάποιος θα δει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα αρχίσει να… γελάει. Κάποιος που υποστηρίζει για παράδειγμα την Άρσεναλ και την Τσέλσι ή την Λίβερπουλ. Αλλά θα κάνει λάθος. Εκείνη την ημέρα η Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί με 6-1 από την Μπέρνλι, αλλά γενικότερα εκείνα τα χρόνια περνούσε η ομάδα πολύ δύσκολες ημέρες. Βλέπετε, πριν από λίγα έτη είχε γίνει το μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα και η ομάδα είχε χάσει πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές, αφού έφυγαν από την ζωή. Όπως θα δείτε αναλυτικά όλα τα σκορ της ημέρας στον από κάτω πίνακα, οι Φούλαμ και Μπλάκμπερν είχαν πάρει μεγάλες νίκες σημειώνοντας 10 και 8 γκολ αντίστοιχα, ενώ γεμάτο ματς είχε γίνει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (4-4).

cxjq6aowmaace3q

Περί Boxing Day

Και για όσου θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς γι’ αυτή την ημέρα: Η Boxing Day (26 Δεκ.) είναι επίσημη αργία στις Αγγλία και Ιρλανδία αλλά και σε άλλες χώρες της κοινοπολιτείας των Εθνών με κυρίως χριστιανικό πληθυσμό. Η ονομασία της μέρας πηγάζει από το έθιμο που ξεκίνησε το 19ο αιώνα κατά τη Βικτωριανή περίοδο στην Αγγλία, όπου οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα προς τους μη έχοντες την επόμενη των Χριστουγέννων.

Στην Αγγλία δε, την ημέρα αυτή οι Άγγλοι απολαμβάνουν ποδόσφαιρο, καθώς για την Premiership δεν είναι αργία. Επίσης, η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί στην Αγγλία και την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή