Νάπολι: Οι οπαδοί που ερωτεύονται και μισούν

376

Στην Νάπολι οι οπαδοί έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τους παίκτες τους. Ειδικά με αυτούς που θεωρούν σημαίες. Θα λέγαμε ότι είναι μία σχέση πάθους. Ερωτευμένων ανθρώπων που μισιούνται και αγαπιούνται.

Το Σάββατο, ο Μάρεκ Χάμσικ σκόραρε απέναντι στην Κάλιαρι. Ο Ντανιέλε Μπενίνι άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε και φώναζε “Μάρεκ”. Το γήπεδο όλο απαντούσε λέγοντας “Χάμσικ”. Η αγάπη του λαού της Νάπολι, φάνηκε. Το γήπεδο σείεται, τραντάζεται. 

Ο Μπενίνι παίρνει αγκαλιά και έναν άλλον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα του και έτσι δείχνουν την χαρά που έχουν και την αγάπη προς το πρόσωπο του Χάμσικ. Άλλωστε, του έχουν πει πολλές φορές “tiamo”. Είναι άλλωστε 10 έτη στην ομάδα και πάει για 11. Προσπαθεί να φέρει ξανά την ομάδα στην κορυφή, όπως είχε κάνει ο μεγάλος Μαραντόνα. Είναι ένας πιστός στρατιώτης και παρόλο που δεν είναι Ιταλός, έχει γίνει κομμάτι της ομάδας και των οπαδών.

Κάτι που δεν έγινε ποτέ του ο Γκονζάλο Ιγκουάιν. Ο Αργεντινός, ο οποίος δεν έκατσε πολλά έτη στη Νάπολι, γνώρισε μεγάλη αγάπη. Με τα γκολ που πέτυχε, έφερε κοντά την Νάπολι στην κορυφή. Ο κόσμος τον αγκάλιασε και πολλοί τον θεώρησαν δεύτερο “Ντιέγκο”. Τον είχαν σαν Θεό, μέχρι να έρθει η ημέρα που είπε “ναι” στην Γιουβέντους. Εκεί όλοι τον μίσησαν. Έκαψαν τις φανέλες τους, τον είπαν προδότη. Όπως ένας ερωτευμένος που τον παρατάει η γκόμενα του.

Και ο Ντενιέλε Μπενίνι, παλαιότερα του είχε δείξει και αυτός την αγάπη των οπαδών. Ήταν σε έναν αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ, όταν 9 φορές το γήπεδο φώναζε Ιγκουαίν και ο Μπενίνι 9 φορές φώναζε Γκονζάλο. Τα ντεσιμπέλ βάρεσαν κόκκινο.

Και έτσι, μετά την απόφασή του να πάει στη Γιουβέντους, του έγραψε αυτό το γράμμα:

«Όταν ήμουν μικρός ερωτευόμουν πάντα τις πιο ωραίες του σχολείου. Ήμουν κοντός και δεν ήμουν όμορφος και παρά τα γράμματα αγάπης που τους έγραφα και την διάθεσή μου να κουβαλάω τις τσάντες του δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Σήμερα, έχω αλλάξει, αγάπησα την Βάλε και με αγαπάει κι αυτή και έχουμε σχεδόν δυο γιους (λέω σχεδόν γιατί ο Λορέντσο θα μας έρθει τον Σεπτέμβριο).

Όταν ερωτευόμουν και δεν είχα ανταπόκριση, πληγωνόμουν; Ναι. Όταν το κορίτσι που αγαπούσα με αγνοούσε, έλεγα σε όλους ότι έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφερόμουν γι’ αυτήν; Ναι, επίσης.

Γιατί το έλεγα; Επειδή κάποιες φορές ερωτευόμαστε κάποιον ή κάτι που δεν θέλει να τον ερωτεύονται. Μπορεί να περάσεις μαζί του ένα ωραίο απόγευμα ή δυο χρονιές, αλλά χωρίς αγάπη. Δίνουν και παίρνουν, τους αποκαλούν επαγγελματίες. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι πανηγύρισα και σχεδόν έκλαψα από χαρά για τον Ιγκουαΐν (ειδικά την μέρα του ρεκόρ) και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι όσα άκουσα και διάβασα με απογοήτευσαν, αλλά όπως λέω πάντα, η δύναμη της Νάπολι είναι οι οπαδοί της.

Έχουμε πέσει και έχουμε σηκωθεί πολλές φορές. Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει «η δουλειά», υπάρχει «η μάχη». Είμαστε συνηθισμένοι να υποφέρουμε. Οι πρωταθλητές έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι οπαδοί στις εξέδρες με τις φανέλες τους γαλάζιες όπως ο ουρανός θα βρίσκονται για πάντα εκεί».

… και πλέον ο Ιγκουαίν, έχει μισηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή