Στη αρχή ήταν δύσκολα για τον Πογκμπά, αλλά ο Πίρλο γελούσε!

165

Στα πρώτα 3 παιχνίδια που έχει δώσει ο Πολ Πογκμπά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα. Είναι σε πολύ χαμηλά στάνταρ και είναι λογικό να δέχεται σκληρές κρητικές. Κι όχι άδικα, αφού η μεταγραφή του κόστισε παραπάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Αλλά για τον Πογκμπά κάθε αρχή ήταν δύσκολη. Όταν πήγαινε σε μία ομάδα δεν μπορούσε να ενσωματωθεί απευθείας.

Όταν ήταν πιτσιρικάς και έπαιζε στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κάτω των 21, δεν μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του. Ταλέντο είχε, έδειχνε ότι θα ξεχωρίσει, αλλά δεν έπαιζε καν βασικός. Για παράδειγμα στα πρώτα του παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι Κ21 και την αντίστοιχη της Λίβερπουλ είχε αγωνιστεί συνολικά 22’. Μάλιστα η ομάδα του είχε νικήσει με 6-1 και 1-0 αντίστοιχα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικό σε αυτά τα λίγα λεπτά που έπαιξε και έτσι στη συνέχεια έμενε στον πάγκο.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΠΙΡΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΓΚΜΠΑ

Και την επόμενη χρονιά (2009-10) αγωνίστηκε συνολικά με την ομάδα Κ21 της Μάντσεστερ, σε μόλις 3 παιχνίδια. 178 λεπτά συμμετοχής και μόλις 1 ασίστ. Και από το 2010-11 ξεκίνησε να κάνει την διαφορά με τις μικρές ομάδες.

Δεν έκανε στη Μάντσεστερ και τον άφησαν να φύγει

Έτσι ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπαιξε 3 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν έκανε στον Σερ Αλεξ Φέργκιουνσον και έτσι τον άφησαν να φύγει. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσφερε κάτι στα ματς που αγωνίστηκε, αλλά όπως πάντα ήθελε τον χρόνο του. Και δεν του τον έδωσε κανείς στο “Όλντ Τράφορντ”!

Πίρλο: “Γελούσαμε με τον Πογκμπά”

Πάντως το γεγονός ότι τον άφησε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να φύγει, πρόσφερε… γέλια όπως είχε πει ο Πίρλο στη Γιουβέντους: «Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας με τον Πογκμπά, οι παίκτες γελούσαν. Δεν γελούσαμε, όμως, για κανέναν άλλο λόγο, πέραν του ότι δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε πως μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να δει τις ικανότητές του και τον άφησε να φύγει έτσι απλά. Νομίζω στη Γιουβέντους ακόμα πρέπει να γελάνε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που προπονήθηκε ο Πογκμπά με τη Γιουβέντους. Ήταν τόσο νέος και μπορούσαμε να δούμε πόσο ξεχωριστός ήταν! Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο Μπουφόν γελώντας και μου είπε “Αλήθεια τον άφησαν να φύγει τσάμπα;”».

Πρόβλημα και στη Γιουβέντους, αλλά…

Το 2012 ο Πογκμπά πήγε στη Γιουβέντους. Στην Ιταλία ήθελε να ξεχωρίσει και είχε στόχο να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Δηλαδή τοπ όνομα και να βελτιωθεί σαν ποδοσφαιριστής γενικότερα. Αλλά και εκεί συνάντησε δυσκολίες τον πρώτο καιρό…

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έτρωγε πάγκο στα πρώτα παιχνίδια που έδινε η ομάδα του. Συγκεκριμένα με την Πάρμα, την Ουντινέζε και τη Ρόμα δεν είχε παίξει ούτε λεπτό. Ήταν στον πάγκο, αλλά δεν αγωνίστηκε!

Στις 07/01/2015 Ο ΠΟΓΚΜΠΑ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ SERIE Α ΜΕ 44 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Και με την Κιέβο Βερόνα έκανε το ντεμπούτο του στη Serie Α. Έπαιξε 90 λεπτά, αλλά και τότε ήταν άφαντος. Αυτό ανάγκασε τον Μάσιμο Καρέρα να τον αφήσει στον πάγκο στη συνέχεια με τη Φιορεντίνα. Γι’ αυτό είχε αγωνιστεί 22 λεπτά και στο επόμενο ματς με τη Ρόμα 6 λεπτά.

Ο Καρέρα δεν συνέχισε να του δίνει χρόνο και στον αγώνα με τη Σιένα δεν τον είχε χρησιμοποιήσει καν.

Ασένσιο στον πάγκο και Πογκμπά αντί Βιντάλ

Και ήρθε ο αγώνας με τη Νάπολι για να του αλλάξει όλη την ψυχολογία. Το παιχνίδι ήταν 0-0 και ο Άντζελο Ασένσιο που ήταν τότε στον πάγκο, ήθελε να αλλάξει λίγο τα πράγματα. Πέρασε τον Πογκμπά μέσα αντί του Βιντάλ και ανανεώθηκε η ομάδα το τελευταίο 15λεπτο. Πέτυχε το 1-0 με τον Κάσερες έπειτα από κόρνερ του Πίρλο και ο Πογκμπά σφράγισε τη νίκη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΝΧΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΠΛΕΟΝ

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή. Ο Πογκμπά κέρδισε την εμπιστοσύνη, ανέβασε ρυθμούς και ανέβηκε ο ίδιος ψυχολογικά. Τελείωσε τη χρονιά τότε με 2.252 λεπτά και 5 τέρματα. Δεν ήταν άσχημα για έναν 19χρονο κεντρικό… Έμαθε πολλά από τον Πίρλο που ήταν στα ντουζένια του και κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής της Γιουβέντους την περασμένη σεζόν, αλλά και βαρόμετρο για την εθνική Γαλλίας.

Τα 178 ματς, τα 34 γκολ και οι 43 ασίστ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την Γιουβέντους έπαιξε συνολικά 178 παιχνίδια, σκόραρε 34 γκολ και έβγαλε και 43 ασίστ. Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν στην ιταλική ομάδα από τα 19 του ως τα 23 του και κάποια χρόνια είχε μπροστά του και παικταράδες όπως ο Πίρλο και ο Βιντάλ με μεγαλύτερη εμπειρία. (σε βίντεο και τα 34 γκολ)

Τώρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 3 πρώτα παιχνίδια είναι άφαντος. Αλλά όπως και τότε, ίσως θέλει χρόνο. Το θέμα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιολογήσει τα 100 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή