Σε αυτόν θα έδινε τη Χρυσή Μπάλα ο Μουρίνιο

2076
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Είναι ένας προπονητής με πολλούς τίτλους και επιτυχίες, που έχει κοουτσάρει μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έχει τη φήμη του νικητή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρείται “Special One” και όχι άδικα και έτσι η γνώμη του για πολλά θέματα σχετικά με το ποδόσφαιρο βαραίνει πολύ…

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον οποίο συνεργάζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απάντησε με εγκώμια. Μάλιστα η κουβέντα πήγε στο γεγονός ότι ο Σουηδός επιθετικός, παρά τις μεγάλες επιτυχίες του, δεν έχει τιμηθεί ποτέ με τη Χρυσή Μπάλα. Άλλωστε, τα τελευταία 9 χρόνια το συγκεκριμένο βραβείο μονοπωλείται από τους Μέσι και Ρονάλντο, οι οποίοι δεν αφήνουν περιθώρια σε άλλους κορυφαίους παίκτες να βραβευτούν με την ύψιστη ατομική διάκριση για έναν ποδοσφαιριστή.

download

«Νομίζω ότι όσα έχει καταφέρει είναι απίθανα. Ο αριθμός των γκολ που έχει σκοράρει, τα δύο παιχνίδια στο Γουέμλεϊ, τα τρόπαια, ό,τι σημαίνει για το σύνολο. Νομίζω ότι είναι φαινόμενο. Δεν υπάρχουν λόγια. Μόλις έδωσα μία συνέντευξη σε ένα μεγάλο γαλλικό περιοδικό με μεγάλες ευθύνες για τη Χρυσή Μπάλα και τα υπόλοιπα σχετικά βραβεία. Γνωρίζω για τον Κριστιάνο Ρονάλντ και τον Λιονέλ Μέσι. Γνωρίζω τι είναι και όσα έχουν πετύχει  αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ζλάταν, παρά την καριέρα που έχει, δεν έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Ίσως να το πετύχει φέτος εάν κάνει κάτι εξαιρετικό. Αν κατακτήσει και άλλα τρόπαια, φτάσει στη Στοκχόλμη και κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί να μην μπορεί ένας 35 χρονος σαν τον Ζλάταν να κατακτήσει αυτό το βραβείο;». Αυτά δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στην ουσία εξωτερίκευσε τις σκέψεις πολλών ποδοσφαιρόφιλων, ίσως και της πλειοψηφίας.

Ναι, μπορεί να είναι παίκτης του, να δουλεύουν μαζί κάθε μέρα και να τον έχει ξελασπώσει πολλές φορές, ωστόσο αυτά τα λόγια του Πορτογάλου είναι πέρα για πέρα σωστά. Ένας παικταράς σαν τον Ιμπραΐμοβιτς, με εκατομμύρια φαν και άπειρες διακρίσεις, αξίζει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα πριν σταματήσει την καριέρα του. Και όταν σου τη… δίνει ένας προπονητής σαν τον Μουρίνιο, που σε υπερασπίζεται και σε αβαντάρει, είναι σαν να την έχεις κατακτήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=hY0ZDKjFeJA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή