Σαν τη ματσάρα του 2008…

217
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με έπαθλο την αρχαιότερη κούπα στον κόσμο.

Αυτό μας έφερε στο μυαλό τη συνάντησή τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008. Ναι, δεν έχει σχέση η μία διοργάνωση με την άλλη, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι είχε γίνει τότε, στον μεγάλο τελικό. Οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1 στα 90 λεπτά, με αστέρια στην ενδεκάδα τους, που καθιστούσαν το μεγάλο ματς μια… ρώσικη ρουλέτα. Κριστιάνο, Τέβες, Σκόουλς και Ρούνεϊ από τη μία, με τον σερ Άλεξ Φέγκιουσον στον πάγκο, Ντρογμπά, Μπάλακ και Λάμπαρντ από την άλλη…

Το σκορ άνοιξαν οι “κόκκινοι διάβολοι” με κεφαλιά του Ρονάλντο, ωστόσο ο Φρανκ Λάμπαρντ ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση, αφού στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες εκατέρωθεν, το σκορ δεν άλλαξε. Αυτό που άλλαξε, όμως, ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς στην παράταση αποβλήθηκε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Η διαδικασία των πέναλτι αναμενόταν και ήταν δραματική. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ώσπου ο Κριστιάνο νικήθηκε από τον Τσεχ. Ο Τζον Τέρι είχε την ευκαιρία να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του, αλλά… γλίστρησε και έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Γκιγκς στάθηκε στο ύψος του, όπως και ο Φαν ντερ Σαρ, ο οποίος έπιασε το χτύπημα του Ανελκά και έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Γιουνάιτεντ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή