Πόσο στοιχίζουν οι 8 ομάδες του Euro;

444
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τα εκατομμύρια που… παίζουν μπάλα στο Euro είναι πάρα πολλά, αλλά οι «φτωχοί» Ισλανδοί έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους πάντες και να βάλουν φωτιά στα… χρηματιστήρια


Οκτώ εθνικές ομάδες έχουν μείνει στη Γαλλία, με στόχο να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Euro 2016. Θεωρητικά τους χωρίζουν πολλά, και ένα από αυτά είναι η αξία των παικτών κάθε ομάδας. Ψάξαμε και βρήκαμε τη χρηματιστηριακή αξία των 8 Εθνικών, έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 580 εκατ. ευρώ

Η Γερμανία είναι η πιο ακριβή ομάδα που έχει απομείνει στο Euro, με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 580 εκατ. ευρώ. Βέβαια εξαρχής πρώτη στη λίστα ήταν η Ισπανία, αλλά έμεινε έξω στους «16» κι έτσι τα «πάντσερ» κατέλαβαν την πρωτιά. Είναι λογικό, καθώς πολλοί παίκτες προέρχονται από μεγάλες και πλούσιες ομάδες, όπως η Μπάγερν, η Αρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

germany

ΓΑΛΛΙΑ – 487 εκατ. ευρώ

Δεύτερη στη λίστα έρχεται η οικοδέσποινα Γαλλία, με συνολική αξία που φτάνει τα 487 εκατ. ευρώ. Οι Γάλλοι μετρούν κιόλας κάποιες απουσίες, όπως του Μπενζεμά, ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ και σίγουρα θα ανέβαζε κατά πολύ το ποσό. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τη Γερμανία, που δεν έχει τον Ρόις στις τάξεις της, αλλά σίγουρα τα 487 εκατ. είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό.

france

ΒΕΛΓΙΟ – 469 εκατ. ευρώ

Κάτω από τη Γαλλία συναντάμε το Βέλγιο, συνολική χρηματιστηριακή αξία 469 εκατ. ευρώ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτουν πολλούς ταλαντούχους, και άρα πανάκριβους, παίκτες και ήταν αναμενόμενο να κοστίζουν τόσα εκατομμύρια.

adidas-euro-2016-home-kits-on-pitch-debuts-14

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – 353,50 εκατ. ευρώ

Η Πορτογαλία έρχεται τέταρτη στη λίστα, καθώς η τιμή των παικτών της φτάνει 353,5 εκατ. ευρώ. Παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Νάνι και ο Πέπε κοστίζουν πολύ ακριβά, κι έτσι οι Πορτογάλοι άφησαν πίσω τους τους Ιταλούς.

Portugal

ΙΤΑΛΙΑ – 263,5 εκατ. ευρώ

Οι Ιταλοί όλοι μαζί φτάνουν στα 263,5 εκατ. ευρώ. Άλλωστε η «σκουάντρα ατζούρα» έχει από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας στο τουρνουά, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει πολλά ταλέντα που να έχουν ανεβάσει την τιμή τους.

MUNICH, BAVARIA - MARCH 29: Italy pose for a team picture before the International Friendly match between Germany and Italy at Allianz Arena on March 29, 2016 in Munich, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

ΠΟΛΩΝΙΑ – 193 εκατ. ευρώ

Πιο κάτω στη λίστα με τις πιο ακριβές ομάδες του Euro συναντάμε την Πολωνία, η οποία αποτιμάται συνολικά περίπου στα 193 εκατ. ευρώ, με μεγάλο και πιο ακριβό αστέρι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου.

poland

OYAΛΙΑ – 170 εκατ. ευρώ

Ακολουθεί η Ουαλία με 170 εκατ., κυρίως λόγω του αστεριού της, Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά και του Άαρον Ράμσεϊ.

Wales

 

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – 44,75 εκατ. ευρώ

Last but not least είναι η φοβερή Ισλανδία, που με μόλις 45 εκατ. ευρώ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, και μάλιστα πέταξε έξω την τέταρτη πιο ακριβή ομάδα του Euro 2016, την Αγγλία (477 εκατ. ευρώ). Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς μπάλα δεν παίζουν τα λεφτά και όλοι έχουν ελπίδες. Τρανό παράδειγμα η Ισλανδία που συνολικά, από την αρχή της διοργάνωσης, ήταν τρίτη από το τέλος στη λίστα με τις πιο ακριβές ομάδες με 44,75 εκατ. ευρώ, αλλά κατάφερε και έφτασε τα προημιτελικά, με βλέψεις για ακόμα ψηλότερα.

iceland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή