Πώς τα φέρνει η ζωή… Άλλαξαν θέση, έγιναν κορυφαίοι!

4328

Πρόκειται για μία δεκάδα ποδοσφαιριστών που έγιναν οι κορυφαίοι, αλλά πιτσιρικάδες έπαιζαν σε διαφορετική θέση. Στη συνέχεια, είτε από συγκυρίες ήταν από απόφαση του προπονητή τους, άλλαξαν θέση, καθιερώθηκαν και έγιναν κορυφαίοι. Ξέρατε τι θέση έπαιζε ο Πίρλο; Ο Ανρί; Ο Φαν Πέρσι; Ο Μπέιλ; Σας τους παρουσιάζουμε όλους αναλυτικά…

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 16: Robin van Persie of Arsenal celebrates as he scores their first goal during the Barclays Premier League match between Arsenal and Sunderland at the Emirates Stadium on October 16, 2011 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Ο Ολλανδός επιθετικός θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Ο πρώην άσος της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπαιζε στην Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί τον είχαν πουλήσει στην Άρσεναλ το 2004 περίπου στα 2,5 εκατ. Ευρώ και όταν ο Βενγκέρ τον είδε, του άλλαξε θέση στην ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Φαν Πέρσι έπαιζε στη Φέγενορντ ως αριστερός χαφ, αλλά τότε οι «κανονιέρηδες» είχαν πολλούς σε αυτή την θέση και έτσι ο Βενγκέρ τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης και έγινε ένας από τους κορυφαίους φορ της τελευταίας 10ετίας.

Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερsvestengker

Ο Γερμανός στην αρχή της καριέρας του έπαιζε ως εξτρέμ, έχοντας ταχύτητα και ευελιξία. Όμως, όταν ο Ριμπερί πήγε στην Μπάγερν Μονάχου, ο Σβάισταϊγκερ άλλαξε θέση και μεταφέρθηκε στο κέντρο, κυρίως παίζοντας ως αμυντικός χαφ. Εκεί παρέμεινε για χρόνια και έγινε ένας από τους κορυφαίους του κόσμου.

Τιερί Ανρίanri

Ξεκίνησε από τη Μονακό και μετά από χρόνια πήγε στη Γιουβέντους. Ο Γάλλος ξεκίνησε ως χαφ, αλλά όταν πήγε στην Άρσεναλ, ο Βενγκέρ τον έκανε επιθετικό και έγινε ο Θρύλος των «κανονιέρηδων». Αυτή είναι η ιστορία του Τιερί Ανρί, που έγινε… μύθος της Άρσεναλ.

Κομπανίkobani

Στην Άντερλεχτ έπαιζε ως αμυντικός χαφ. Πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι και οι ανάγκες τον έκαναν στόπερ. Πλέον είναι ένας από τους κορυφαίους στην θέση του…

Γκάρεθ Μπέιλbeil

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη Σαουθάμπντον και την Τότεναμ ο Μπέιλ έπαιζε ως αριστερός μπακ, όντας «ειδικός στα φάουλ». Το ταλέντο του ξεχώριζε όσο περνούσαν τα χρόνια ολοένα και πήγαινε και πιο μπροστά. Πλέον, στην Ρεάλ παίζει ακόμα και ως φορ, αλλά η θέση του είναι επιθετικός εξτρέμ και όχι μπακ που έπαιζε παλαιότερα.

Κόλο Τουρέkolo-toure

Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, όταν πήγε στην Άρσεναλ δοκιμάστηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ. Ξεκίνησε ως δεξί μπακ, πέρασε μετά στα χαφ, αλλά κατέληξε να παίζει στόπερ. Εκεί κέρδισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη και όλη η καριέρα του κύλισε ως κεντρικός αμυντικός.

Φίλιπ Λαμlam

Ο… ταπεινός. Ο Λαμ δεν γίνεται να μην είναι συμπαθής σε κάποιον. Έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Αριστερό μπακ, δεξί μπακ, αριστερό φουλ μπακ και δεξί φουλ μπακ. Ακόμα και στόπερ όταν χρειάστηκε. Η θέση του, όμως, η κλασική ήταν αυτή του δεξιού αμυντικού. Όμως, όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήγε στην Μπάγερν Μονάχου, τον… έκανε κεντρικό μέσο. Και τα πήγε περίφημα, με τον ίδιο να δείχνει να… γουστάρει γι’ αυτή την αλλαγή. Πλέον, παίζει παντού!

Πολ ΣκόουλςPaul Scholes ( Manchester ) Joie

Ένας από τους καλύτερους μέσους που έχουν περάσει ποτέ από τα αγγλικά γήπεδα. Σε όλη του την καριέρα έπαιξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο ίδιος αποτέλεσε τεράστιο κεφάλαιο για τον σύλλογο. Στην αρχή της καριέρας του, ο Σκόουλς έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον μετακίνησε πίσω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Αντρέα Πίρλοpirlo

Όταν ξεκίνησε στην Μπρέσια, ο Πίρλο έπαιζε ως επιθετικός. Ναι, ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι είναι. Στη συνέχεια έγινε μέσος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμια κλάσης και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Λιονέλ Μέσιmesi

Όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ο Μέσι ξεκίνησε ως δεξιός χαφ ή αριστερός. Στη συνέχεια, όμως, πέρασε στις θέσεις της επίθεσης, παίζοντας ως δεύτερος φορ (ελεύθερος) και πλέον τον απολαμβάνουμε να σκοράρει συνεχώς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή