Ποιος Ντιέγκο Κόστα και ποιος Ζλάταν…

753
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει το μεγάλο μπαμ και είχε κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλά με τα κατορθώματά του. Ωστόσο ακολούθησαν κάποια άνυδρα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και έκανε τις δύο αγγλικές ομάδες να μετανιώσουν για τα λεφτά που ξόδεψαν γι’ αυτόν.

Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, αφού ο Ρανταμέλ Φαλκάο δείχνει αναγεννημένος στη Μονακό, κάνοντας το μεγάλο comeback, με αριθμούς που εντυπωσιάζουν. Ας αρχίσουμε με το γεγονός ότι σκοράρει ή δίνει ασίστ κάθε 74 λεπτά φέτος, κάτι που δείχνει πόσο πολύτιμος είναι. Για να καταλάβουμε τη διαφορά με τις σεζόν του στην Αγγλία, ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ σκόραρε ένα γκολ κάθε 281 λεπτά, με την Τσέλσι ένα κάθε 363 λεπτά, την ώρα που με τη Μονακό βρίσκει δίχτυα κάθε 87 λεπτά!

Θέλετε να τον συγκρίνουμε με καυτούς επιθετικούς κορυφαίων ομάδων; Ας δούμε ότι ο Ντιέγκο Κόστα φέτος έχει 18 γκολ και 5 ασίστ σε 35 ματς (σκοράρει κάθε 164 λεπτά), ενώ ο Φαλκάο έχει 27 τέρματα και 5 ασίστ σε 36 παιχνίδια. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς φέτος έχει πετύχει 28 τέρματα και έχει δώσει 9 τελικές πάσες, ωστόσο τα έχει καταφέρει έχοντας παίξει 9 ματς περισσότερα από τον Κολομβιανό. Γι’ αυτό και το ρεκόρ του είναι 1 γκολ ανά 134 λεπτά.

Πάμε να δούμε και τη συχνότητα σκοραρίσματος στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα. Πρώτος είναι ο Λιονέλ Μέσι, που πετυχαίνει γκολ κάθε 80 λεπτά. Δεύτερος είναι ο Έντισον Καβάνι που διανύει εξαιρετική σεζόν και βρίσκει δίχτυα κάθε 83 λεπτά. Τρίτος; Μα φυσικά ο “τίγρης” της Μονακό, ο οποίος έχει ένα γκολ ανά 84 λεπτά, τον τρίτο καλύτερο μέσο όρο στην Ευρώπη. Έτσι, φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του οριστικά τη δυστοκία των προηγούμενων ετών και, παρότι ο Κιλιάν Εμπαπέ τρελαίνει κόσμο στο Πριγκιπάτο, αυτός αποδεικνύει ότι είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Ζαρντίμ, η οποία οδεύει ολοταχώς για πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ!

https://www.youtube.com/watch?v=LJ_n-9E6SGM

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή