Πιο ώριμος από ποτέ, το «κλείδωσε»

75

 

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Μπορεί το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα των Moto GP (η μεγάλη κατηγορία) να έχει οκτώ διαφορετικούς νικητές από έξι διαφορετικές ομάδες και τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές, ωστόσο όσον αφορά τον πρωταθλητή αναβάτη μπορεί να μην έχει αγωνία μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Δηλαδή, το αντίθετο που συμβαίνει με τη Formula 1 το 2016.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Την Κυριακή ο Μαρκ Μάρκες βάλθηκε να μας επιβεβαιώσει. Οχι μόνο επικράτησε σε ένα γκραν πρι που ήταν φαβορί, αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο, για να δείξει ότι φέτος είναι η χρονιά που θα επανέλθει στην κορυφή, εκεί που είχε βρεθεί τόσο το 2013 (ως ρούκι τότε) όσο και το 2014. Μπορεί ο Βαλεντίνο Ρόσι να προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση, ωστόσο οι προσπάθειές του δεν φαίνεται να έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελε.

Ο 23χρονος Καταλανός δείχνει εκτός από το τεράστιο ταλέντο του, ότι διαθέτει πλέον και την ωριμότητα να μην αφήσει να «γλιστρήσει» από τα χέρια του αυτό που από την εκκίνηση αυτού του πρωταθλήματος είχε φανεί πως είναι δικό του: τον παγκόσμιο τίτλο για τρίτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος δεν «λύσσαξε» για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Οταν είδε πως δεν μπορούσε να φτάσει σε αυτήν, περιορίστηκε για τρεις σερί αγώνες (Ιταλία, Καταλονία, Ολλανδία) στη δεύτερη θέση. Δεν πίεσε καν για να βρεθεί στο βάθρο στα gp της Μεγάλης Βρετανίας και του Σαν Μαρίνο. Πήρε την 4η θέση και τους πόντους που έδινε αυτή, για να κρατήσει τη διαφορά που είχε δημιουργήσει.

Βάσει όλων αυτών, ο Μάρκες δύσκολα δεν θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Ο Βαλεντίνο θα δώσει τα πάντα για να αποκαταστήσει την περσινή σκευωρία που παίχτηκε εις βάρος του, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει. Μακάρι να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά δεν φαίνεται πιθανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή