Παικταράδες για ένα “φεγγάρι” μόνο – Οι 6 υπερτιμημένοι

2436

 

Στο ποδόσφαιρο κατά καιρούς επικεντρωνόμαστε πάνω σε ένα πρόσωπο επειδή μπορεί να έκανε ένα καλό παιχνίδι ή να έβαλε ένα όμορφο γκολ. Αυτό παθαίνουν και οι ομάδες, αλλά και οι μάνατζερ, αφού εκμεταλλεύονται κάτι… παροδικό και προσπαθούν να βγάλουν πολλά λεφτά από όλο αυτό. Όπως είχε γίνει στην περίπτωση του Κάρολ, ο οποίος είχε φοβερή χρονιά με την Νιουκάστλ και το 2011 πήγε στην Λίβερπουλ με 35 εκατ. Λίρες. Στον Κάρολ είχε βγει ένα… όνομα φοβερό, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο. Απλά ήταν υπερτιμημένος, αλλά όχι αποτυχημένος όπως χαρακτηριζόταν μετά το πέρασμα του από τους “κόκκινους”. Όπως και οι παρακάτω περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ποτέ τους δεν φάνηκαν αντάξιοι στην έκταση που είχε πάρει το όνομά τους. Δεν έφταιγαν φυσικά αυτοί πάντα.

Φράνσις Τζέφερς

jeffersΘεωρήθηκε ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στις αρχές του 2000. Το 2001 ο Βενγκέρ τον πήρε στην Άρσεναλ με 8 εκατ. Λίρες αφού είχε εντυπωσιάσει στην Έβερτον. Ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στις θέσεις της επίθεσης και αποκτήθηκε για να βοηθήσει τότε τον Ανρί. Όμως, απέτυχε. Ποτέ δεν δικαιολόγησε τα λεφτά που δαπανήθηκαν και το όνομα που έφτιαξε. Άλλαξε 9 συλλόγους και το 2013 ανακοίνωσε ότι σταματάει.

Μπεν Άρμος

ben-armosΜετά τον Πίτερ Σμάιχελ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε δύο ακόμα μεγάλους τερματοφύλακες. Τον Φαν Ντερ Σάαρ και τώρα τον Ντε Χέα. Υπήρξε ένα διάστημα που όλοι μιλούσαν για τον Μπεν Άρμος. Ένας γκολκίπερ που έπαιζε στην Γιουνάιτεντ από τότε που ήταν 12 ετών. Ο ίδιος πάντα ήθελε να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Πάντα δινόταν δανεικός.

Σκοτ Σινκλέρ

Football - Stoke City v Manchester City - Barclays Premier League - The Britannia Stadium - 12/13 , 15/9/12 Manchester City's Scott Sinclair in action Mandatory Credit: Action Images / Paul Currie EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις σε μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Σκοτ Σινκλέρ πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις με την Σουόνσι. Πήρε μεταγραφή το 2012 στην Σίτι, αλλά ποτέ του δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τις 8 εκατ. Λίρες που δόθηκαν γι’ αυτόν. Μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν το έδειξε ποτέ του.

Μάικλ Όουεν

owenΘεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως το 1998. Τρομερός  με την φανέλα της Λίβερπουλ και μηχανή των γκολ. Σε 297 εμφανίσεις σκόραρε 158 τέρματα. Έφυγε από την Λίβερπουλ το 2004 και έκανε μεγάλο λάθος τότε. Πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε και στην Γιουνάιτεντ. Ποτέ του δεν ήταν ο γνωστός Όουεν. Έχασε την φινέτσα του και την επαφή με τα δίχτυα. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν ανταπεξήλθε και δεν κατάφερε να δείξει αυτό που μπορούσε.

Άντι Κάρολ

carollΟ πανύψηλος επιθετικός που πραγματοποιούσε φοβερές εμφανίσεις με την Νιουκάστλ το 2011 εντάχτηκε στην Λίβερπουλ με 35 εκατ. Λίρες. Ποσό ρεκόρ. Η μεταγραφή αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια ειδικά στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τον περίμεναν όλοι στη… γωνία. Ο Κάρολ ποτέ δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Ποτέ του δεν έδειξε ότι αξίζει έστω και 30 εκατομμύρια. Έστω και 20. Χαρακτηρίστηκε μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τζακ Γουίλσιρ

wilshireΈνας από τους πιο υπερτιμημένους ποδοσφαιριστές. Κατά καιρούς έκανε φοβερά ματς με την φανέλα της Άρσεναλ. Έδειχνε ότι μπορεί να γίνει ηγέτης στο κέντρο. Αλλά ξαφνικά άλλαξε. Τις περισσότερες φορές, όπως έλεγαν και οι Άγγλοι, περπατούσε μέσα στο γήπεδο. Επίσης, οι φακοί τον “έπιασαν” αρκετές φορές με τσιγάρο στο στόμα. Ο Βενγκέρ ξεκίνησε να… ανησυχεί και ο Γουίλσιρ ποτέ δεν απέδειξε ότι αξίζει αυτό τον τίτλο του “παικταρά” που του είχε αποδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή