Πανέτοιμος για τίτλο ο Ρόσμπεργκ

67

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δείχνει έτοιμος για τον πρώτο του τίτλο. Είναι, όμως; Το συμπέρασμα που βγαίνει από το γκραν πρι της Σιγκαπούρης είναι ότι ο Γερμανός είναι πανέτοιμος!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΛΚΑΣ

Ο πιλότος της Mercedes επέδειξε χαρακτηριστική ψυχραιμία στην πίεση που του άσκησε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και πήρε την καρό σημαία. Την ίδια ώρα ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε στη μετριότητα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 3η θέση, που εκκίνησε άλλωστε, ενώ έτσι όπως εκτυλίχθηκε ο αγώνας ήταν και τυχερός, αφού θα μπορούσε να τη χάσει από τον πολύ καλό Ράικονεν. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Φέτελ, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την τελευταία θέση και με σωστή στρατηγική δύο πιτ στοπ ανέβηκε στην 5η. Στη Ferrari, πάντως, έχουν πρόβλημα στον τομέα της στρατηγικής, γιατί πάντα τα… θαλασσώνουν σε ένα από τους δύο πιλότους. Αυτήν τη φορά τα πήγαν καλά με τον Φέτελ, αλλά τα… μούσκεψαν με τον Ραϊκόνεν, καθώς είχε την ταχύτητα να ανέβει στο βάθρο, όμως δεν είχε καμία βοήθεια από τον… πάγκο!

Ανατροπή λοιπόν στη βαθμολογία, αφού ο Ρόσμπεργκ πήρε προβάδισμα οκτώ βαθμών έναντι του Χάμιλτον. Αν κάποιος μπορεί να μου πει με σιγουριά, και να στοιχειοθετήσει φυσικά, ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος θα πάρει τον τίτλο, τότε μπράβο του, με χαρά θα τον ακούσω. Νομίζω, όμως, ότι πρόκειται για το πιο ανοικτό πρωτάθλημα μεταξύ δύο πιλότων της ίδιας ομάδας, που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια.

Απομένουν έξι γκραν πρι. Ο Ρόσμπεργκ δείχνει πανέτοιμος και ο Χάμιλτον πρέπει να δείξει ότι το θέλει εξίσου πολύ. Οσον αφορά την υπόλοιπη δράση από τον αγώνα της Σιγκαπούρης, η McLaren στα χέρια του Αλόνσο έδειξε ότι ήταν το καλύτερο απ’ τα πρώτα έξι μονοθέσια, ενώ θα ξαναπώ ότι κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί του Φερστάπεν. Επόμενο ραντεβού ο αγώνας της Μαλαισίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Τα λέμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή