Όταν ο Πίρλο έκλαψε

836

Γεννημένος στις 19 Μαίου του 1979 στο Φλέρο της Ιταλίας, ο Αντρέα Πίρλο κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Να γίνει ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία και ένας από τους κορυφαίους μέσους του κόσμου. Με το μοναδικό του στυλ και την ποδοσφαιρική του εξυπνάδα που ήτανδιαφορετική απτων άλλων.

Ξεκίνησε από την Μπρέσια και έπαιξε επίσης σε Ίντερ, Ρεγκίνα, Μίλαν, Γιουβέντους και Νέα Υόρκη. Την μεγαλύτερη καριέρα την έκανε στην Μίλαν, όπου έπαιξε για 10 (και) έτη, κατακτώντας 2 Τσάμπιονς Λιγκ και πολλές άλλες κούπες. Και εδώ έρχεται να “κολλήσει” ο λόγος που γράφουμε αυτό το κείμενο.

Ο Πίρλο λοιπόν, έπαιξε στη Μίλαν από το 2001 ως το 2011. Ουσιαστικά πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στους “ροσονέρι” και έζησε τις μεγαλύτερες του χαρές. Ήταν η ομάδα που τον έστειλε στην εθνική Ιταλίας με την οποία πήρε το Μουντιάλ το 2006 και πήγε τελικό σε Γιούρο. Με τη Μίλαν πήρε 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 πρωταθλήματα, ένα Παγκόσμιο συλλόγων, ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ κι ένα Κύπελλο. Και το 2011, έγιναν πολλά και ο Πίρλο πήγε στη Γιουβέντους. Έχοντας ζήσει τα πάντα. Έχοντας τεράστια εμπειρία και όντας γεμισμένος από κούπες και επιτυχίες. Αλλά ο Πίρλο ήταν ρομαντικός και τίμιος και πάνω απόλα Κύριος.

Με την Γιουβέντους πήρε 4 πρωταθλήματα και πήγε εκεί με έναν σκοπό. Να της δώσει κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Να βοηθήσει σε αυτό που η Γιουβέντους προσπαθεί τόσα χρόνια. Και το 2015 έφτασε πιο κοντά από ποτέ. Πήγε στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, έπαιξε, έδωσε “μάχες”, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ήττα με 3-1 τον ισοπέδωσε! Και εκεί απέδειξε ότι δεν είναι σαν τους άλλους. Γιαυτό ξεχώριζε και όλος ο κόσμος τον αγαπούσε και τον παραδέχτηκε, χωρίς να είναι τυχαίο ότι έχει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο.

… ο Ρομαντικός

Ο Πίρλο έκλαψε, λες και έπαιζε μία ζωή στην Γιουβέντους. Έκλαψε πιο πολύ και από τον Μπουφόν που δεν έχει πάρει καν αυτή την κούπα και την μεγαλύτερη του ζωή την έχει περάσει στην Γιουβέντους. Και παρά το γεγονός ότι ήταν “γεμάτος” από Τσάμπιονς Λιγκ (έχει κατακτήσει 2), στεναχωρήθηκε, λες και πήγαινε πρώτη φορά σε τελικό. Λες και έχανε πρώτη φορά

Αυτές οι φωτογραφίες έχουν μείνει στις μνήμες όλων και μας θυμίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ρομαντικό για κάποιουςΚαι δεν θα σταματήσει να είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή