Όταν ο Μουρίνιο ξεφτίλισε τον Μάτιτς…

1222
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πρόσφερε γη και ύδωρ στην Τσέλσι για να τον αποκτήσει, μια και τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έπεισε τους ιθύνοντες της ομάδας να βγάλουν από τα ταμεία τους 45 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Νεμάνια Μάτιτς από την Τσέλσι.

Οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί ξανά στην Τσέλσι και αυτός είναι ο λόγος που ο Πορτογάλος πίεσε τόσο πολύ για τη μεταγραφή του Σέρβου χαφ. Ξέρει τι παίκτης είναι και τι μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα, οπότε έχει ήδη στον νου του και τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιήσει. Σε μια ενδεκάδα με Πογκμπά και Ερέρα, ο Μάτιτς ίσως είναι αυτό το κομμάτι του παζλ που θα ταιριάξει απόλυτα.

Πάντως, παρά την εξαιρετική άποψη του Μουρίνιο για τον πρώην και, όπως όλα δείχνουν, νυν παίκτη του, υπάρχει ένα σκηνικό όπου του φέρθηκε πολύ σκληρά και μάλιστα μπορεί να πει κανείς ότι τον ρεζίλεψε. Στις 3 Οκτωβρίου του 2015 η Τσέλσι, με τον “Special One” στον πάγκο της, φιλοξενούσε τη Σαουθάμπτον στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Το ημίχρονο έληξε με 1-1 και στην επανάληψη ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Νεμάνια Μάτιτς, με σκοπό να περιορίσει τη δράση του Σαντιό Μανέ και να δώσει πνοή στο κέντρο των “μπλε”.

690-2

Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Στα 27 λεπτά που έπαιξε ο Σέρβος, ο Μανέ συνέχισε να οργιάζει και να κάνει πλάκα στους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας και ένα από τα δύο γκολ της Σαουθάμπτον, για το 1-3. Τότε ο Μουρίνιο έκανε αλλαγή τον Μάτιτς, με το γήπεδο να γιουχάρει τον παίκτη και τον ίδιο να αγνοεί επιδεικτικά τον προπονητή του, προσπερνώντας τον καθώς αποχωρούσε…

Σαν να μην έφτανε η αλλαγή στην αλλαγή, στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος επιτέθηκε στον Μάτιτς λέγοντας πως τον έβγαλε επειδή ήταν πολύ κακός και δεν μπορούσε καν να πασάρει. Πρόκειται για μια εξευτελιστική συμπεριφορά προς τον Σέρβο, τον οποίο ρεζίλεψε βάζοντάς τον να παίξει μόλις 27 λεπτά. Εκείνη τη σεζόν ο Μουρίνιο δεν είχε καλές σχέσεις με τους παίκτες του, κάτι που φαίνεται και από το συγκεκριμένο σκηνικό, η Τσέλσι πήγαινε κατά… διαόλου και δύο μήνες μετά ο Πορτογάλος αποχώρησε…

Για να δούμε αν ο Μάτιτς έχει ξεχάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και αν θα το αφήσει πίσω του, κάνοντας μια νέα αρχή με τον προπονητή του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή