Όταν ο Κουπέ έγινε ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου

7929

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Φαν ντερ Σάαρ, ο Ίκερ Κασίγιας ήταν μέσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Με φοβερές εμφανίσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε συλλογικό. Ο Μπουφούν τότε έπαιζε στην Πάρμα και το 2001 πήγε στην Γιουβέντους, ο Φαν ντε Σάαρ έπαιζε στην Γιούβε, ενώ έπαιζε στον Άγιαξ και μετά στην Μάντσεστερ και ο Κασίγιας στην Ρεάλ. Οι τρεις τους, σίγουρα ήταν στους κορυφαίους έξι γκολκίπερ του πλανήτη.

Σε ένα ματς, όμως, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 10/10/2001, ο Γκρίγκορι Κουπέ είχε καταφέρει να εισβάλλει και αυτός μέσα σε αυτή τη λίστα. Μέσα σε ένα βράδυ. Και ίσως για ένα βράδυ, έγινε ο κορυφαίος του κόσμου. Η Λιόν, στην οποία αγωνιζότανε, αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα στο επιβλητικό ‘Καμπ Νου’. Η Μπάρτσα με γκολ του Ριβάλντο και του Κλάιφερτ είχαν νικήσει, αλλά ο Κουπέ που ήταν κάτω από τα δοκάρια της Λιόν, νίκησε σε προσωπικό επίπεδο.

Με μία διπλή απόκρουση που έκανε είχε κάνει όλο τον κόσμο να σηκωθεί και να φωνάξει ‘τι έπιασεεεε’; Αρχικά με το κεφάλι απέκρουσε ένα γύρισμα ενός συμπαίκτη του και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αλλά το επικό έγινε έπειτα. Ο Ριβάλντο, σηκώθηκε για κεφαλιά για να σκοράρει και ο Κουπέ τον σταμάτησε σαν ‘αίλουρος’. Η φάση αυτή, γράφτηκε στην ιστορία και ίσως είναι η κορυφαία απόκρουση που έχουμε δει σε Τσάμπιονς Λιγκ. Και για εμένα σίγουρα είναι και μου έχει μείνει χαραγμένη…

Γενικά ο Κουπέ είχε φοβερή καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Έπαιξε σε Παρί, Λιόν, ενώ πήγε για έναν χρόνο (αποτυχημένα) στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατέκτησε 7 πρωταθλήματα στην Λιγκ 1 και 2 Κύπελλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή