Όταν μπαίνει γκολ στο 90′

622
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηδονικό και πιο συναρπαστικό από το να πετυχαίνει η ομάδα σου γκολ στο 90′ και στις καθυστερήσεις. Να παίρνει έτσι την ισοπαλία, τη νίκη, την πρόκριση και την κούπα. Όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό, σοκαριστικό και οδυνηρό όταν δέχεσαι γκολ στο τέλος του ματς. Όπως και να ‘χει, τα τέρματα που σημειώνονται στο τέλος είναι στην ουσία η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου, ο απόλυτος χαρακτήρας και η αποκατάσταση ή διαστρέβλωση της τάξης. Τα παρακάτω είναι κάποια από τα γκολ που… έτσουξαν πολύ αυτούς που τα έφαγαν και έστειλαν στα ουράνια αυτούς που τα έβαλαν.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-1

Την άνοιξη του 2011 η Άρσεναλ διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και στην 32η αγωνιστική υποδεχόταν τη Λίβερπουλ. Το 0-0 έμενε μέχρι το τέλος, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φαν Πέρσι στο 96′! Ωστόσο κρατήθηκαν πολλές καθυστερήσεις και στο… 102′ ο Έμπουε έκανε χέρι στην περιοχή μετά από φάουλ του Σουάρες, ο ρέφερι υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Κάουτ ψαλίδισε τις ελπίδες της Άρσεναλ για τίτλο.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-0

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας το 2013 ήταν μια μικρογραφία της πάλης του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Ωστόσο Γουίγκαν και Σίτι έμεναν στο 0-0 και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα χρειαστούν παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους, στα τελευταία λεπτά ο Γουάτσον της Γουίγκαν με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ χάρισε στην ομάδα του μια τεράστια νίκη!

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3-3

Άλλος ένας δραματικός τελικός για το Κύπελλο Αγγλίας, το 2006. Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ τα έδωσαν όλα, η μεν προηγήθηκε με 2-0, η δε ισοφάρισε σε 2-2, τα “σφυριά” απάντησαν αμέσως για το 3-2, αλλά ο Τζέραρντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στις καθυστερήσεις με ένα ασύλληπτο σουτ ισοφάρισε τον τελικό, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι, όπου επικράτησε η Λίβερπουλ με 3-1 και πήρε την κούπα.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ 2-1

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί το 1993 στον τελικό του Κυπέλλου. Το ματς έληξε 1-1 και ακολούθησε επαναληπτικός, ο οποίος και πάλι είχε το ίδιο σκορ. Στην παράταση, όμως, και δη στο τέλος της, ο αμυντικός των “κανονιέρηδων”, Άντι Λίνιγκαν, με κεφαλιά έδωσε τον τίτλο στην Άρσεναλ, για πρώτη φορά μετά το 1979!

ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2-1

Και από τα μεγάλα καλοκαιρινά ραντεβού δεν έχουν λείψει τα γκολ του τελευταίου λεπτού. Στον τελικό του Euro 2000 η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ντελβέκιο στο 55′, ωστόσο η επιμονή των Γάλλων έφερε την ισοφάριση στο 93′ με τον Βιλτόρ. Οι “τρικολόρ” κατέκτησαν την κούπα με το γκολ του Τρεζεγκέ στην παράταση (103′).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΤΣΕΛΣΙ 1-2

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ (2012), η Τσέλσι έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα, όπου την περίμενε η Μπενφίκα. Το ματς ήταν στο 1-1 και όλα έδειχναν παράταση, όμως στις καθυστερήσεις ο Ιβάνοβιτς με κεφαλιά χάρισε τη νίκη και το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό στους “μπλε”.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 4-1

Από τελικό Γιουρόπα, περνάμε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, και ειδικότερα του 2014. Μαδριλένικος εμφύλιος, με την Ατλέτικο να προηγείται από το πρώτο μέρος με 1-0 και να το κρατάει μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ωστόσο στο 93′ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους “μερένχες”, Σέρχιο Ράμος, με κεφαλιά ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση, στερώντας από τους “ροχιμπλάνκος” το τρόπαιο. Στην παράταση η Ρεάλ κέρδισε με 4-1.

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-1

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2008-09 και το 0-0 του “Καμπ Νου” ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Λονδίνου. Οι “μπλε” ξεκίνησαν πολύ καλά, προηγήθηκαν με τον Εσιέν και δικαιούνταν κι άλλα γκολ. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά ο Μέσι έστρωσε στον Ινιέστα, αυτός σούταρε στα δίχτυα και έστειλε την Μπάρτσα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου νίκησε και τη Γιουνάιτεντ με 3-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ 2-1

Ο ορισμός του… buzzer-beater! Και μάλιστα διπλού. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είχε δραματική εξέλιξη, με την Μπάγερν Μονάχου να κρατάει το 1-0 μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν δύο γκολ από τον Σέριγχαμ και τον Σόλσκιερ σόκαραν τους Βαυαρούς και έστειλαν τους Άγγλους στον ουρανό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή