Ολα δείχνουν Ρόσμπεργκ…

86

 

Εσκασε ο κινητήρας του Χάμιλτον στη Mercedes και κάπως έτσι εξανεμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και οι ελπίδες του για τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 και τέταρτο συνολικά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΛΚΑΣ

Το πάλεψε ο Βρετανός, αλλά η φωτιά που βγήκε από την εξάτμιση του μονοθεσίου στον 40ό γύρο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος χάρηκε με την εγκατάλειψη του Χάμιλτον, αλλά τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο Ρόσμπεργκ καλείται να υπερασπιστεί ένα προβάδισμα 23 βαθμών, στους πέντε εναπομείναντες αγώνες. Μπορεί να τα καταφέρει; Προφανώς και μπορεί! Είναι σοβαρός φέτος, αξιόπιστος όταν χρειάζεται -όπως και στον τελευταίο αγώνα στη Μαλαισία, που από τελευταίος έφτασε μέχρι την 3η θέση- και πεινασμένος για τον τίτλο!

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η καρδιά του πρωταθλητή. Μπορεί ο Χάμιλτον να πάρει πέντε νίκες στους αγώνες που απομένουν και να πάρει το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από τι θα κάνει ο Ρόσμπεργκ; Κατά την ταπεινή, προσωπική μου άποψη και πιστέψτε με, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Βρετανού πιλότου, δεν μπορεί. Και δεν μπορεί, απλά επειδή δεν έχει την απαραίτητη συγκέντρωση, στην παρούσα χρονική περίοδο. Οι δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, για ενδεχόμενο σαμποτάζ και πως κάποιος δεν θέλει να πάρει τον τίτλο ο Χάμιλτον, αποδίδονται κυρίως στην ψυχολογική φόρτιση της στιγμής και τίποτα περισσότερο.

Το επόμενο γκραν πρι στην Ιαπωνία είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο. Δηλαδή δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να ηρεμήσεις, να αναλογιστείς τι έχει συμβεί και να προετοιμαστείς ψυχολογικά, για το… βουνό που έχεις μπροστά σου! Επιμένω ότι ο Χάμιλτον είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στο φετινό πρωτάθλημα -πιο πλήρης είναι ο Αλόνσο- αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να αντεπεξέλθει από ένα τέτοιο πισωγύρισμα. Μακάρι να τα καταφέρει και να με διαψεύσει. Κατά τ’ άλλα, είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις στο πόντιουμ τον Ρικιάρντο. Πραγματική απόλαυση! Τα λέμε σε μία εβδομάδα μετά το γκραν πρι στη Σουζούκα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή