Ωδή στον Τζον Τέρι

379
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό ισχύει για μια τεράστια καριέρα ενός ακόμα μεγάλου αρχηγού. Ο Τζον Τέρι θα βγάλει τη φανέλα της Τσέλσι στην ηλικία των 36 χρόνων, έπειτα από 19 χρόνια γεμάτα επιτυχίες, συγκινήσεις, ανατροπές, αλλά και δύσκολες στιγμές.

Τι κατάφερε ο Άγγλος αμυντικός, από το 1998 μέχρι σήμερα; Έπαιξε σε 716 παιχνίδια με τους “μπλε”, πετυχαίνοντας 66 γκολ και οδηγώντας την ομάδα της καρδιάς του σε μεγάλες στιγμές: 1 Τσάμπιονς Λιγκ το 2012, 1 Γιουρόπα Λιγκ το 2013, 4 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 5 Κύπελλα και 3 Λιγκ Καπ. Αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό παλμαρέ για μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστούσε πάντα, ειδικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τέρι έγινε ο αρχηγός, ο ηγέτης της, ο άνθρωπος που ενέπνευσε και συνεργάστηκε με τόσους παικταράδες, για να κάνουν την Τσέλσι μια κραταιά δύναμη στη Γηραιά Ήπειρο. Και ίσως την πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας.

Εκτός από τις μεγάλες στιγμές, η καριέρα του Τέρι σημαδεύτηκε και από πίκρες, με κορυφαία όλων την αποτυχία του να ευστοχήσει στο κρίσιμο πέναλτι, στον τελικό του 2008 με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αρχηγός γλίστρησε και η μπάλα έφυγε άουτ, με το στέμμα να πηγαίνει στους “κόκκινους διαβόλους”. Μια τραγική στιγμή, που στοιχειώνει ακόμα και τώρα τα όνειρα και τη σκέψη του Τέρι. Όπως δύσκολα πέρασε και με τα ερωτικά σκάνδαλα που κατά καιρούς ξεσπούσαν, θέτοντας την προσωπική του ζωή σε δημόσια θέα, ωστόσο πάντα το ξεπερνούσε και γυρνούσε δριμύτερος και πιο δυνατός.

Μεγάλη σημασία αποκτά και η άποψή του για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και συνυπάρξει. Όσον αφορά σε αντιπάλους, έχει πει για τον Μέσι ότι “είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Ήταν ευχαρίστησή μου να τον αντιμετωπίσω και όταν σταματήσω την καριέρα μου, θα θυμάμαι πάντα ότι έπαιξα αντίπαλος με τον κορυφαίο”. Αλλά αν αυτό είναι εγκώμιο, τι μπορεί να πει κανείς για τα λόγια του σχετικά με τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ: “Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι, και ο κορυφαίος που έχω συνεργαστεί. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η αφοσίωσή του στη σκληρή δουλειά”.

Η σημαία της Τσέλσι κατεβαίνει από τον ιστό της, αλλά ποτέ από τις καρδιές και το μυαλό των οπαδών της. Ο Τζον Τέρι έκλεισε τον κύκλο του στην αγαπημένη του ομάδα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή