Ο θρυλικός αμυντικός με τα 4 γκολ σε ένα ματς

351

Όποιος ποδοσφαιριστής και να σκοράρει 4 γκολ σε έναν αγώνα θα είναι ο ήρωας του ματς χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Εκτός από την περίπτωση του Κρις Νίκχολς. Του αμυντικού της Άστον Βίλα την δεκαετία του ’70. Ο Νίκχολς, έπαιξε στην ομάδα της Αγγλίας από το 1972 ως το 1977, όντας ένα γνήσιος Άγγλος γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου του 1946 στο Βίλμσλοου του Λονδίνου.

Η ιστορία αυτή λοιπόν έχει μεγάλη ενδιαφέρον.

Σε έναν αγώνα του 1976 και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου, ο Νίκχολς πέτυχε 4 γκολ σε έναν αγώνα. Αλλά τα 2 από αυτά ήταν αυτογκόλ και το παιχνίδι είχε τελειώσει με σκορ 2-2 σε ένα ματς επί της Λέστερ. Απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο 30χρονος τότε στόπερ, κατάφερε να γίνει ήρωας και μοιραίος σε ένα ματς. Ο ίδιος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς ως το μεγαλύτερο στην καριέρα του και το πιο ιδιαίτερο. Και όχι άδικα. Η θέση του βλέπετε δεν του επέτρεπε να σκοράρει συχνά και το γεγονός ότι κατάφερε σε έναν αγώνα να σκοράρει 4 τέρματα ήταν κάτι το πρωτοφανές.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκχολς, γελούσε από αμηχανία, από χαρά και από λύπη παράλληλα. Ήταν όμορφο που σκόραρε 2 τέρματα για την ομάδα του, αλλά πολύ στενάχωρο που έβαλε δύο αυτογκόλ. Αλλά επίσης, το όλο σκηνικό ήταν πολύ ιδιαίτερο, αφού κατάφερε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής χωρίς να έχει ξεκάθαρο τίτλο. Και εννοούμε, τον τίτλο του “ήρωα” για παράδειγμα. Ή τον τίτλο του “μοιραίου”. Ήταν κάτι στη… μέση, αφού τελικά η ομάδα του δεν έχασε.

Ο Νίκχολς λοιπόν, όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη πήγε και του ζήτησε την μπάλα. Την ζήτησε για να την κρατήσει για ενθύμιο. Να θυμάται αυτό το παιχνίδι με τα 4 γκολ που σημείωσε σε έναν αγώνα. Γιατί ήταν κάτι που δεν το ξαναέκανε ποτέ στην καριέρα του και ο ίδιος το ήξερε ότι δεν θα το ξανακάνει.

Ωστόσο, μέχρι και εκεί στάθηκε άτυχος. Ο διαιτητής του είπε “όχι” επειδή ήταν και για τον ίδιο το τελευταίο του παιχνίδι στην καριέρα του και ήθελε να την κρατήσει για εκείνον.

Ο ίδιος είχε πει ότι μετά από αυτή την απάντηση του διαιτητή στεναχωρήθηκε τόσο πολύ, αφού θα ήθελε πολύ να έχει την μπάλα με την οποία σημείωσε το ένα και μοναδικό χατ τρικ με την φανέλα της Άστον Βίλα.

“Το καλυτερο γκολ που εχω σημειωσει στην καριερα μου ηταν το αυτογκολ με την Λεστερ. Το τριτο μου γκολ σε εκεινο το ματς, το δευτερο της Λεστερ. Μια κεφαλια ψαρακι που κανεις τερματοφυλακας δεν θα μπορουσε να την πιασει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή