Ο Θεός των Ναπολιτάνων, ο Ιγκουαΐν

565

Οι δύο τίτλοι που έχει κερδίσει η Νάπολι στην ιστορία της, ήταν επί Μαραντόνα, όταν ο “Ντιεγκίτο” βρισκότανε στους Ιταλούς και μαζί τους είχε καταφέρει να κατακτήσει ακόμα και ΟΥΕΦΑ (1987-89). Γενικότερα, οι Ναπολιτάνοι έχουν τον τίτλο των “τρελών”. Αγαπούν την ομάδα τους και ζουν γι’ αυτήν και παρά το γεγονός ότι μετά Μαραντόνα εποχής η ομάδα δεν ήταν και στα καλύτερα της, όλοι οι οπαδοί ήταν πιστοί και πάντα δίπλα στην ομάδα. Τον Μαραντόνα τον αποθέωσαν, τον έκαναν Θεό τους όπως κι άλλους ποδοσφαιριστές στη συνέχεια τους αγάπησαν και τους έβαλαν στην καρδιά τους. Όπως και τον Ιγκουαΐν.

Μπορεί ο Αργεντινός να μισήθηκε όσο λίγοι όταν αποφάσισε να πάει στη Γιουβέντους, αλλά το διάστημα που ήταν στη Νάπολι, ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος λατρεύτηκε όσο… κανείς. Πολλοί, λόγω και της καταγωγής του, τον είχαν συγκρίνει και με τον “Ντιεγκίτο”. Όχι για την ποδοσφαιρική τους ικανότητα, αλλά για την ηγετική τους. Δηλαδή, θεωρούσαν τον Ιγκουαΐν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορούσε να τους φέρει πάλι στην κορυφή. Θα μπορούσε να τους χαρίσει έναν τίτλο. Ίσως και γι’ αυτό μισήθηκε τόσο πολύ όταν έφυγε. Γιατί οι περισσότεροι, είχαν πιστέψει σε αυτόν, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Ο Ιγκουαΐν λοιπόν, βίωσε αυτή την αγάπη στην Νάπολι και με το παραπάνω. Σε έναν αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2013 και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου, όλος ο κόσμο, σε όλα τα μέρη της γης, μιλούσε γι’ αυτή την λατρεία.

Η Νάπολι αντιμετώπιζε την Ντόρτμουντ για την 1η αγωνιστική και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν σκοράρει πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Το γήπεδο που είχε παραπάνω από 55.000 θεατές, αρχίζει να φλέγεται και όλοι οι οπαδοί πανηγύριζαν σαν να είχαν σηκώσει την κούπα. Κάπου εκεί αρχίζει να ακούγεται στο γήπεδο το όνομα: “Γκονζάλο”. Από ένα μικρόφωνο που το είχε ένας άνθρωπος της ομάδας της Νάπολι, ο οποίος σε κάθε γκολ έφτιαχνε με τον δικό του τρόπο την ατμόσφαιρα. Μετά από το “Γκονζάλο” λοιπόν, όλοι οπαδοί φώναζαν “Ιγκουαΐν”. Αλλά αυτό γινόταν κάθε φορά, όμως, εκείνη την ημέρα όλοι έδειξαν την αγάπη που έχουν γι’ αυτόν τον παίκτη που δεν είχε πολύ καιρό που βρισκόταν στη Νάπολι έχοντας έρθει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι του είχαν δείξει το πόσο πολύ πιστεύουν σε αυτόν. Αυτό που ακολούθησε λοιπόν, δεν μπορεί να περιγραφτεί και το βίντεο είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να καταλάβετε.

Ο Ιγκουαΐν λοιπόν, μπορεί αυτή τη στιγμή να μισείται τόσο πολύ από τους Ναπολιτάνους, αλλά τα χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, αγαπήθηκε όσο λίγοι. Κατάφερε να ξεπεράσει και να λατρευτεί περισσότερο και από παίκτες όπως ο Χάμσικ, που ήταν (και είναι) τόσα χρόνια στην ομάδα. Αυτή την ιστορία, αυτού του ματς, πάντα θα τη θυμόμαστε, όταν μιλάμε για αγάπη οπαδών προς έναν παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή