Ο Φέργκιουσον και η παρέα του

779

Το 1992 ήταν μια κομβική χρονιά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, βρίσκεται ήδη 6 χρόνια περίπου στην ομάδα και δεν έχει πάρει ούτε ένα πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν χωρίς Πρέμιερ Λιγκ από το 1967 και ο κόσμος άρχιζε να “μουρμουρίζει”. Πολλά τα χρόνια βλέπετε για μία ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ψάχνει λύσεις και προσπαθεί να κάνει το μεγάλο “μπαμ”. Καταφέρνει και έρχεται σε συμφωνία με τον Ερίκ Καντονά και έχει ως σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Την πρώτη κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, αφού το όνομα είχε αλλάξει στον θεσμό. Και η χρονιά ξεκινάει χειρότερα από… ποτέ. Με την Σέφιλντ εκτός έδρας έρχεται η ήττα με 2-1, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Έβερτον και την σκληρή ήττα με 3-0. Ξανά στον εντός έδρας αγώνα, έρχεται ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ίπσουϊτς και κάπου εκεί η παρέα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τους Lee Sharpe, Mark Hughes, Paul Parker and Eric Cantona (είναι οι παίκτες που βρίσκονται στην φωτογραφία από κάτω) ξυπνάει για τα καλά. Ξεκινούν διαδοχικές νίκες και καλές εμφανίσεις.

Lee Sharpe, Mark Hughes, Alex Ferguson, Paul Parker and Eric Cantona

Μπροστάρης, ο Καντονά, ο οποίος με την ποιότητά του έχει αλλάξει όλο το στυλ της ομάδας. Και το πρώτο πρωτάθλημα με τίτλο “Πρέμιερ Λιγκ” είναι γεγονός, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισ με 84 βαθμούς σε 42 αγώνες, έχοντας 24 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες, με την Άστον Βίλα από κάτω να έχει 21 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες… Από εκεί και πέρα, ξεκινάει η μεγάλη αυτοκρατορία της Γιουνάιτεντ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αφού κατέκτησε σε 20 χρόνια, 13 πρωταθλήματα, αλλάζοντας “παρέες”, αλλά η καλύτερη παρέα του και πιο “ρομαντική” ήταν αυτή που βλέπετε σε αυτή την φωτογραφία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή