Ο Σακίλ Ο΄Νιλ στην Κούβα

91

Μετά το ιστορικό φιλικό παιχνίδι μπέιζμπολ στην Αβάνα μεταξύ της Εθνικής ομάδας της Κούβας και των Τάμπα Μπέι Ρέις της Φλόριντα τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και την λήξη ουσιαστικά των ψυχραμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ήρθε η ώρα του Σακίλ Ο’ Νιλ να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μέσω φυσικά του μπάσκετ.


0e264186ef7f44f7a2e080652859dc31-780x533

Ο θρυλικός Σακ βρίσκεται στην Κούβα αυτές τις ημέρες ως επίσημος απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΒΑ προκειμένου να διδάξει στα παιδιά του πανέμορφου νησιού τα μυστικά του μπάσκετ και κινήσεις που αποτελούσαν χαρακτηριστικές του παιχνιδιού του τετράκις πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

shaq_in_cuba_26-06-2016

«Μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Όλα αφορούν στα σπορ» ήταν τα αρχικά λόγια του Σακίλ Ο’ Νιλ ο οποίος συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε πολλά κοινά πράγματα με τους Κουβανούς. Ήρθαμε εδώ για να απλώσουμε το φιλικό μας χέρι και να αρχίσουμε να ηρεμούμε τα πράγματα. Ήταν σπουδαίο που ο Ομπάμα άνοιξε και πάλι την πόρτα, επανακτώντας την καλή σχέση με το όμορφο νησί».shaq2

Ο Σακ επισκέφτηκε λοιπόν γήπεδα μπάσκετ στην Αβάνα όπου δίδαξε στους Κουβανούς τα μυστικά του «λέι απ» ενώ μέσα από αυτή τη δραστηριότητα είναι η ανταλλαγή εμπειριών ώστε να αποδειχθεί πως τα σπορ μπορούν να χρησιμεύσουν για την ανάπτυξη των ακαδημιών, των ηγετικών χαρακτηριστικών και της δεξιότητας στην ομαδική δουλειά.

Ο Ο΄Νιλ βρίσκεται ήδη δύο μέρες στο νησί της Καραϊβικής και θα παραμείνει μέχρι τις 28 του μηνός επισκεπτόμενος πολιτιστικούς χώρους και μνημεία της Κούβας και ενθαρρύνοντας τις θετικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή