Ο Μεξικανός θεός του γκολ

575
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα θα τον θυμούνται, οι μικρότεροι όλο και κάπου θα τον έχουν ακούσει. Ο Ούγκο Σάντσες υπήρξε ένα σπουδαίος γκολτζής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και έκανε μεγάλη καριέρα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, υπήρξε και μεγάλη μορφή της εθνικής Μεξικού.

Ο Μεξικανός θρυλικός άσος είχε χάρισμα στο σκοράρισμα. Το ρεπερτόριό του διέθετε πολλούς τρόπου να βάλει γκολ: βολέ, μακρινά σουτ, κεφαλιές-ψαράκι… Γενικά μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο τρόπος που πανηγύριζε, πέφτοντας μπροστά και κάνοντας τούμπα!

hugosanchezatleticodivulgacion

Αφού έλαμψε με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της Πούμας, πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για την Ευρώπη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον εμπιστεύτηκε και αυτός τη δικαίωσε, αφού σε 111 συμμετοχές πέτυχε 54 τέρματα. Μάλιστα, ξεκίνησε και ένα σερί τη σεζόν 1984-5, αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν για πρώτη φορά. Παρότι στο τέλος εκείνης της σεζόν έφυγε για να παίξει στη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ, συνέχισε να βγαίνει πρώτος σκόρερ και το κατάφερε για 4 σερί χρονιές!

Ο Ούγκο Σάντσες βοήθησε τους “μερένχες” να κατακτήσουν 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ στην ιστορία έχει μείνει ένα γκολ του που αψήφησε τη… βαρύτητα. Κόντρα στη Λογκρόνες πέτυχε ένα από τα τέρματα που τον χαρακτήριζαν ως επιθετικό, με εναέριο γυριστό βολέ. Συνολικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 207 συμμετοχές, σκόραρε 164 γκολ. Ωστόσο δεν ήταν ο αριθμός των τερμάτων που πετύχαινε, αλλά ο τρόπος…

111237

Ένας αρτίστας του γκολ, ένας φορ με τέρματα-ποίημα, με ταλέντο στο σκοράρισμα, που πρόσφερε απλόχερα θέαμα στους θεατές. Απολαύστε σε βίντεο μερικά από τα γκολ που πέτυχε ο σπουδαίος Μεξικανός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή