Ο “φονιάς” που απειλεί Ομπαμεγιάνγκ-Λεβαντόφσκι!

1028
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στην Μπουντεσλίγκα αγωνίζονται δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο. Ο Πιερ Ομπαμεγιάνγκ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οδηγούν την κούρσα του σκοραρίσματος, ωστόσο για τη σεζόν 2016-17 νιώθουν την… καυτή ανάσα ενός άγνωστου εν πολλοίς σέντερ φορ. Ο Αντονί Μοντέστ είναι τρίτος κορυφαίος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, όντας ο πρωταγωνιστής της πολύ καλής πορείας που κάνει η Κολωνία.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΝΙΣ 

Τα 17 γκολ του Γάλλου φορ δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην Κολωνία, προκαλώντας έκπληξη και θαυμασμό για έναν σύγχρονο επιθετικό. Στα σχεδόν 29 του χρόνια δείχνει την κλάση του, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στις προηγούμενες ομάδες του. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη Νις, ωστόσο το 2009 πήγε ως δανεικός στην Ανζέ, κάνοντας το μπαμ με 20 γκολ σε 37 ματς σε όλη τη σεζόν και μπαίνοντας στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος με την ολοκλήρωσή του. Με αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών μεγάλων γαλλικών και αγγλικών ομάδων…

do-not-use-ap-image-munich_germany_soccer_bundesliga_mas111

Ωστόσο επέλεξε να παραμείνει στη Γαλλία και να φορέσει τη φανέλα της Μπορντό, η οποία έδωσε στις Νις 3,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του και τον Γενάρη του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπλάκμπερν, έχοντας την ευκαιρία να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ! Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Μπορντό επέμεναν να μην μπει ρήτρα στο συμβόλαιό του, ώστε να επέστρεφε το καλοκαίρι…

ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ

Η παρουσία του στην Αγγλία ήταν απογοητευτική, αφού σε έξι μήνες κατάφερε να κάνει μόλις 9 εμφανίσεις, χωρίς να σκοράρει, ενώ αποβλήθηκε και μία φορά. Οι φίλοι της ομάδας του έκαναν σκληρή κριτική, χαρακτηρίζοντας την απόδοσή του… “σκατά”. Η Μπλάκμπερν υποβιβάστηκε και ο Μοντέστ επέστρεψε στο Μπορντό, όμως όχι για πολύ, αφού τη σεζόν 2012-13 πήγε ξανά ως δανεικός στην Μπαστιά. Στην Κορσική η καριέρα του πήρε ξανά την ανιούσα, οι μετοχές του ανέβηκαν και τα 15 γκολ σε 36 εμφανίσεις έφεραν πρόταση στην Μπορντό από την Μπουντεσλίγκα.

blackburn-rovers-v-newcastle-united-premier-league

Η Χόφενχαϊμ ήταν ο προορισμός του, όπου έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, σκοράροντας στο ντεμπούτο του τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 6 γκολ στα 7 πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Στη συνέχεια έμεινε εκτός ενδεκάδας, όμως επέστρεψε σε αυτή και στις 2 Μαρτίου 2014 έβαλε δύο γκολ και έφτιαξε άλλο ένα, στη μεγάλη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ με 6-2. Μάλιστα σκόραρε και στα επόμενα τρία ματς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού κόντρα στην Μπάγερν, στην ισοπαλία με 3-3. Η χρονιά τελείωσε για αυτόν τον Απρίλιο, όταν αποβλήθηκε για χτύπημα στον Κάρλος Ζαμπράνο της Άιντραχτ και η ομοσπονδία τον τιμώρησε με 2 αγωνιστικές. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 14 γκολ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Πάντως, την πρώτη του χρονιά στη Χόφενχαϊμ καθιέρωσε τον πανηγυρισμό του, παριστάνοντας το… φάντασμα! Στον πρώτο γύρο η Λεβερκούζεν κέρδισε τη Χόφενχαϊμ με ένα γκολ του Κίσλινγκ που… δεν μπήκε ποτέ, δηλαδή ένα γκολ-φάντασμα, αφού η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και μπήκε στην εστία από μια… τρύπα!

Στο ματς του δεύτερου γύρου ο Μοντέστ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 3-2 στο 89′ και πανηγύρισε πηγαίνοντας να δει αν όντως μπήκε η μπάλα και αν υπήρχε τρύπα στα δίχτυα, φανερά ειρωνικά! Όμως, ο πανηγυρισμός με τα μάτια του φαντάσματος του έμεινε και τον κάνει ακόμα…

Η επόμενη σεζόν δεν ήταν η καλύτερη για τον Μοντέστ, αφού σκόραρε μόνο 7 τέρματα. Παρ’ όλα αυτά βρήκε συμβόλαιο σε μια άλλη γερμανική ομάδα, την Κολωνία, με την οποία συνέχισε την παράδοσή των εντυπωσιακών εκκινήσεών του στις νέες του ομάδες. Στις 8 Αυγούστου 2015 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στη Μέπεν, όταν χρειάστηκε μόλις… 45 δευτερόλεπτα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και έτσι έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ της Κολωνίας στον θεσμό. Ωστόσο, και στο πρώτο του ματς για την Μπουντεσλίγκα βρήκε δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος, ενώ έδωσε και στην ασίστ για το τρίτο γκολ στην εκτός έδρας νίκη επί της Στουτγάρδης με 3-1!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ

Το καλοκαίρι του 2016, παρά τις προτάσεις από Κίνα και Γουέστ Χαμ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Κολωνία, που το αποφέρει 2,5 εκατ. τον χρόνο. Τα βγάζει τα λεφτά του, αφού τα πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα, πετυχαίνοντας 24 γκολ, όλα πολύ σημαντικά. Ξεχωρίζει αυτό στις 5 Οκτωβρίου, ξανά κόντρα στην Μπάγερν στο “Αλιάντς Αρίνα”, με το οποίο χάρισε έναν πολύτιμο και τεράστιας σημασίας βαθμό στην Κολωνία. Ο Γάλλος είναι στη 10άδα με τους γκολτζήδες που σκοράρουν με τη μεγαλύτερη συχνότητα, έχοντας 1 γκολ ανά 106,35 λεπτά!

1103831_imgw968

Ο Αντονί Μοντέστ είναι σύγχρονος φορ, με δύναμη και ταχύτητα, αλλά και εξαιρετικό τελείωμα των φάσεων. Σημαντικό ότι εκτελεί και τα πέναλτι, αν και δεν τα χτυπάει αυτός συνήθως. Φημολογήθηκε ότι ήρθε πρόταση 50 εκατ. ευρώ στην Κολωνία από την Κίνα, κάτι που δείχνει ότι είναι ένας περιζήτητος επιθετικός και έχει όλα τα φόντα να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους μεγάλους ανταγωνιστές του, Ομπαμεγιάνγκ και Λεβαντόφσκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή