Ο Εμπαπέ κατάφερε κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ο Μέσι

1765
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Είναι το next big thing στο ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, ποδόσφαιρο. Ο μόλις 18 χρονών Κιλιάν Εμπαπέ έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραμιλάει με το ταλέντο και την απίστευτη ωριμότητα που διακρίνει το παιχνίδι του. Μάλιστα πολλά μεγαθήρια ήδη απλώνουν εκατομμύρια στα πόδια του, προσπαθώντας να δελεάσουν και τη Μονακό να τον πουλήσει.

Ο Εμπαπέ ήδη έσπασε ένα ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό του νεότερου παίκτη που έχει σκοράρει σε ημιτελικό της διοργάνωσης (18 χρονών και 140 ημερών). Ωστόσο, αυτό το τέρμα που πέτυχε στην ήττα με 2-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο αποκτά και μια άλλη διάσταση…

Είναι ένα τέρμα που ζηλεύει ακόμα και ο… Λιονέλ Μέσι, όχι από άποψη ομορφιάς ή δυσκολίας, αλλά από άποψη αντιπάλου. Ο Εμπαπέ κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, κάτι που ο Αργεντινός σταρ δεν έχει καταφέρει ποτέ!

Μπουφόν και Μέσι έχουν τεθεί αντίπαλοι πέντε φορές και ο Ιταλός δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ από τον Αργεντινό μάγο. Η πρώτη ήταν σε ένα φιλικό Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα το 2005 με σκορ 2-2, η δεύτερη σε ένα επίσης φιλικό Ιταλία-Αργεντινή 1-2, η τρίτη φυσικά ο τελικός του 2015 με το 3-1 υπέρ των υπέρ των “μπλαουγκράνα” και πιο πρόσφατες τα δύο ματς για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ (3-0, 0-0).

Σε πέντε απόπειρες ο Μέσι δεν νίκησε τον Μπουφόν, και τον νίκησε ο μικρός Εμπαπέ σε μόλις δύο… Σημαδειακό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή