Ο Μπεκενμπάουερ και η τιμωρία λόγω… εγκυμοσύνης

503
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη φράση “πού πας, ρε Μπεκενμπάουερ”, όταν ένας στόπερ παίρνει την μπάλα και αρχίζει να ντριμπλάρει τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο καλύτερος Γερμανός αμυντικός και από τους κορυφαίους όλων των εποχών, είχε το παρατσούκλι “Κάιζερ”, δηλαδή “αυτοκράτορας”, λόγω του αρχοντικού του στυλ και της ικανότητάς του να επιβάλλεται με την προσωπικότητά του στους αντιπάλους του.

Ο Μπεκενμπάουερ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1945 στα ερείπια του Μονάχου, που μετρούσε τις πληγές του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε όνειρο να παίξει στη Μόναχο 1860, όμως σε νεαρή ηλικία άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να ενταχθεί στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία σήκωσε μεταξύ άλλων 4 πρωταθλήματα και 3 σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976). Μάλιστα, είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει το Μουντιάλ και ως αρχηγός, και ως προπονητής.

Ξεκίνησε να παίζει μπάλα ως μέσος, όμως ανακάλυψε τον ρόλο του λίμπερο και τον απογείωσε. Με το στυλ του και την απαράμιλλη για τη θέση του τεχνική κατάρτιση, μπορούσε να χτίζει επιθέσεις από πίσω και να απειλεί συχνά και επιθετικά. Αποτελούσε κεφάλαιο για την Μπάγερν και την εθνική Γερμανίας, ενώ αξέχαστη είναι η σκηνή όταν έπαιξε στον τελικό του Μουντιάλ του 1970 με εξάρθρωση ώμου!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από το παρελθόν του, ήταν όταν τιμωρήθηκε από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο “Κάιζερ” το 1963, στην ηλικία των 18, επρόκειτο να παίξει με την εθνική Νέων, όμως τιμωρήθηκε γιατί μαθεύτηκε ότι αρνούνταν να παντρευτεί την τότε κοπέλα του, η οποία είχε μείνει έγκυος!! Ναι, κι όμως, μιλάμε για εποχές που τέτοια θέματα ήταν πολύ σοβαρά και επηρέαζαν γενικά τη ζωή και την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Πόσω μάλλον σε ένα κράτος όπως η Γερμανία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή