Ο αγώνας πινκ πονκ του Μίλερ, πριν τον τελικό στο Euro

329

Η Δυτική Γερμανία περνάει το Βέλγιο με 2-1 στο Euro του 1972 και πηγαίνει στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί την περίμενε η δυνατή Σοβιετική Ένωση. Οι “καθηγητές” της μπάλας με τους σκληρούς Γερμανούς που ποτέ δεν έχαναν. Ο Γκερντ Μίλερ είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας και ίσως το μεγαλύτερο, αφού είναι ο αρχισκόρερ. Σε εκείνο το Euro μάλιστα, πήρε και το βραβείο του πρώτου σκόρερ με 4 γκολ…

Ο Μίλερ λοιπόν ή αλλιώς “βομβιστής”, δεν προετοιμάζεται όπως ένας “κοινός” ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι το διαφορετικό. Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, φωνάζει τον Κρέμερς. Τον συμπαίκτη του που έπαιζε και αυτός στην κορυφή της επίθεσης. Ο τελικός ήταν στις 18 Ιουνίου και στις 17 του μήνα, παραμονή δηλαδή, πηγαίνει στο δωμάτιο του και του λέει: “Έρβιν, πάμε κάτω για παιχνίδι;” και η απάντηση που παίρνει είναι θετική.

Πηγαίνουν κάτω, στην μεγάλη αίθουσα και ξεκινάει ο αγώνας. Ένας αγώνας, όμως, διαφορετικός. Όχι σε χορτάρι, αλλά σε τραπέζι πινκ πονκ. Στην φωτογραφία, βλέπετε τον Γκερντ Μίλερ να αγωνίζεται κόντρα στον Κρέμερς.

Οι δυο τους, ξέδωσαν, έδιωξαν το άγχος και την επόμενη ημέρα πάνε στο ματς έτοιμοι για τη νίκη. Ξεκινούν και οι δυο βασικοί και ο Μίλερ κάνει το 1-0 και το 3-0. Δύο γκολ σε τελικό και η Δυτική Γερμανία παίρνει το Euro. Κι όλα αυτά, με μία διαφορετική προετοιμασία. Με έναν αγώνα πινκ πονκ.

«Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα εκείνη την εποχή. Τα πάντα λειτουργούσαν τέλεια, οι παίκτες, ο προπονητής, όλα. Ειλικρινά μιλώντας δεν φοβόμασταν τους Σοβιετικούς στον τελικό. Τους είχαμε κερδίσει και στο παρελθόν. Σκόραρα δύο φορές και όλα πήγαν καλά. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προερχόμασταν βασικά από δύο ομάδες την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ και κάποιοι από την Φρανκφούρτη. Είχαμε πολύ καλή αρμονία και ο ένας καταλάβαινε τον άλλον μέσα στο γήπεδο», έχει πει ο Μίλερ γι’ αυτόν τον τελικό και αυτή την διοργάνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή