Νάντο ντε Κολό: Ένας σταρ πίσω από τους προβολείς!

256

Την ώρα που η Γαλλία χορεύει στους ρυθμούς του Αντουάν Γκριεζμάν, ένας συμπατριώτης τους, ο Νάντο ντε Κολό, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του με ΤΣΣΚΑ και «τρικολόρ»!


Μπορεί στη Γαλλία να ζουν -και δικαίως βέβαια- στον αστερισμό του Αντουάν Γκριεζμάν και στο πρόσωπο του 25χρονου άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης να βρήκαν τον μεγάλο σταρ και ηγέτη των «τρικολόρ» για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο πίσω από τις κάμερες και τα φώτα των προβολέων ήδη υπάρχει ακόμα ένας Γάλλος που δοξάζει τα χρώματα της πατρίδας του. Ήδη έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του και ετοιμάζεται για την υπέρβαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Το όνομα αυτού; Νάντο ντε Κολό! Ο 29χρονος κόμπο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε νέο ηγεμονικό συμβόλαιο με τον ρώσικο κολοσσό κλείνοντας τα αυτιά του στις «σειρήνες» του ΝΒΑ. Μην πει κανείς, αυτός έχασε την ευκαιρία τώρα που το ΝΒΑ μοιράζει λεφτά με τα τσουβάλια. Υπέγραψε για τρία χρονιά (2+1) με ετήσιες απολαβές κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

nando-de-colo-cska-moscow-final-four-berlin-2016-eb15

Υποκειμενικό ή μη, η ουσία είναι πως ο Νάντο ντε Κολό τα τελευταία δύο χρόνια -όταν και πήρε την απόφαση να επιστρέψει από το ΝΒΑ μετά την ανταλλαγή που τον έκαναν οι Ράπτορς- είναι το αστέρι της Ευρωλίγκας και αναμφισβήτητα η ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος ήταν μια ονειρική χρονιά γι’ αυτόν από κάθε επίπεδο.

cihvsksu4aa3bmlΚατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας με την ομάδα του στρατού όντας MVP του Final 4 που διεξήχθη στο Βερολίνο. Ο 29χρονος Γάλλος μάλιστα αναδείχθηκε και πολυτιμότερος της σεζόν σε όλη την Ευρωλίγκα, ενώ φυσικά συμπεριελήφθη και στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης μαζί με τους Ντιλέινι, Τεόντοσιτς, Μπουρούση και Βέσελι.

Παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ και ξεκινώντας 5άδα σε κάθε ένα από αυτά, ο Ντε Κολό σε 27:41 λεπτά χρόνου συμμετοχής σκόραρε κατά μέσο όρο 19,4 πόντους με 55,6% στα δίποντα και 46% στα τρίποντα, ενώ μοίραζε 5 ασίστ ανά ματς, είχε 3,6 ριμπάουντ, 1,1 κλέψιμο και 2,8 λάθη.

Συνολικά πέτυχε 525 πόντους στην Ευρωλίγκα και δικαίως αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας παίρνοντας το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ»!

Εξαιρετικός ήταν ο Γάλλος και στη VTB League την οποία κατέκτησε με την  ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου μάλιστα αναδείχθηκε MVP και σε αυτή την διοργάνωση όπου σκόραρε 16,5 πόντους (594 σύνολο) με 54,7% στα δίποντα και 40,3% στα τρίποντα, ενώ έπαιρνε 3,4 ριμπάουντ, μοίραζε 4,6 ασίστ, είχε 1,4 κλεψίματα και 2,8 λάθη.

CkgQy3pXEAAYj-1

Με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας με την οποία έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στην Σλοβενία, το ασημένιο σε αυτό του 2011 στη Λιθουανία και το χάλκινο το 2015 στη Γαλλία, θα παραστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκεί όπου ο μεγάλος Τόνι Πάρκερ θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις με τους «τρικολόρ». Είναι ο επόμενος ηγέτης της Γαλλίας αναμφισβήτητα και ήδη στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα φρόντισε να το επιβεβαιώσει.

Nando

Αναδείχθηκε MVP και σε αυτό, κλείνοντας μία ονειρική σεζόν, καθώς στο τουρνουά που εξασφάλισε την συμμετοχή της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε 17.2 πόντους κατά μέσο όρο (69 σύνολο), με 76% στα δίποντα και 31.2% στα τρίποντα, έπαιρνε 4.8 ριμπάουντ, μοίραζε 2.2 ασίστ, είχε 2.2 κλεψίματα και έκανε 2 λάθη.

Η Γαλλία αναμφισβήτητα έχει έναν μεγάλο σταρ και ηγέτη (και) στο μπάσκετ, που αναλογικά και με βάση τα μεγέθη, μπορεί να κλέψει λίγο από την αίγλη του Αντουάν Γκριεζμάν.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή