“Λόκο” Αμπρέου: Το ρεκόρ Γκίνες και το πέναλτι που έγραψε ιστορία

1554

Ο τρελός Ουρουγουανός, γνωστός και ως “Λόκο”, γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1976 παίζει ακόμη μπάλα. Σε ηλικία 44 ετών ακόμη κάνει αυτό που αγαπάει. Όμως δεν είναι αυτό το παράδοξο, υπάρχουν τόσοι και τόσοι 40άρηδες που ακόμη κλοτσάνε το τόπι.

Tο παράδοξο είναι ότι ο Σεμπαστιάν Αμπρέου αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα. Πολλοί ποδοσφαιριστές κατά καιρούς ανά τον κόσμο έχουν αποκτήσει με το σπαθί τους τη φήμη του γυρολόγου, όμως ο Αμπρέου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία…

Ο “τρελός” έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 25 ομάδες! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο τύπος έχει αλλάξει πάνω από 11 χώρες (μία εξ αυτών και δικιά μας, καθώς είχε φορέσει ΚΑΙ τη φανέλα του Άρη, τη σεζόν 2009-2010) και 32 ομάδες! Εκτός των άλλων, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερες από 30 μεταγραφές, που του χάρισε και μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες…

loco-abreu11

Συνολικά, σε συλλογικό επίπεδο, ο “loco” έχει παίξει πάνω από 668 αγώνες και έχει σημειώσει 326 γκολ και σε εθνικό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα της Ουρουγουάης, σε 70 αγώνες, έχει σκοράρει 26 φορές. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που φαίνεται ότι δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά, για έναν γυρολόγο!

Όμως, για να είμαστε σωστοί, ο Σεμπαστιάν Αμπρέου δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι ένας τύπος που απλά αλλάζει ομάδες. Είναι ο παίκτης που τα δίνει όλα στο χορτάρι, βγάζει πάθος, βγάζει δυναμική και στο τέλος σκοράρει. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες ομάδες τον εμπιστεύονται και δεν μένει ποτέ… άνεργος. Για όλα αυτά του βγάζουμε το καπέλο και του ευχόμαστε να συνεχίζει να παίζει για αρκετά χρόνια ακόμα αλλάζοντας όσες ομάδες γουστάρει!

Ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του αποτελούν οι κατακτήσεις του πρωταθλήματος Αργεντινής Κλαουσούρα, το 2001 με τη Σαν Λορέντζο και το 2008 με τη Ρίβερ Πλέιτ. Μάλιστα, με την εθνική Ουρουγουάης έχει κατακτήσει και το Κόπα Αμέρικα το 2011.

Από τα εκατοντάδες τέρματα που έχει σκοράρει στην καριέρα του, δύο είναι αυτά που σίγουρα δεν θα ξεχάσει και τα οποία του έδωσαν πολλή από τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα που έχει. Το ένα ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στις 25 Γενάρη του 1998, όταν αγωνιζόταν στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Το ματς γινόταν στο “Ριαθόρ” και η Ντέπορ είχε κερδίσει τους “μπλαουγκράνα” με 3-1, με τον Λόκο να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Το έτερο γκολ που θα θυμόμαστε όλοι ήταν στο Μουντιάλ του 2010. Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, η Ουρουγουάη τα πήγαινε εξαιρετικά και μάλιστα βρέθηκε προ της μεγάλης πρόκλησης να φτάσει στα ημιτελικά. Αντίπαλος η Γκάνα, με το ματς να πηγαίνει με περιπετειώδη τρόπο στα πέναλτι. Η Ουρουγουάη προηγούνταν με 3-2 στη διαδικασία και ο Αμπρέου, που είχε μπει αλλαγή στο ματς, κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που θα χάριζε την πρόκριση…

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του, με όλη την πίεση του κόσμου στην πλάτη του. Ήταν η στιγμή που αρκούσε ένα επαγγελματικό, ένα δυνατό και εύστοχο χτύπημα, για να δώσει τη νίκη στην “μπιανκοσελέστε”. Όμως, ένα τρελάρας σαν τον φίλο μας δεν μπορούσε να λειτουργήσει συμβατικά. Πήρε φόρα και προς τεράστια έκπληξη όλων, έσκαψε την μπάλα αλά Πανένκα!! Ναι, στο τελευταίο πέναλτι των προημιτελικών του Μουντιάλ, ο Λόκο ρίσκαρε τα πάντα για να κάνει την τρέλα του. Δικαιώθηκε, όμως, χάρισε την πρόκριση εν μέσω αποθέωσης στη χώρα του και μια ανεπανάληπτη στιγμή σε όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους…

*Στο τρίτο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ο Αμπρέου εκτελεί πέναλτι αλά Πανένκα, σκοράρει και πανηγυρίζει με τον τρόπο που βλέπετε. Ωστόσο, πριν από τέσσερα λεπτά στον ίδιο αγώνα, είχε δοκιμάσει να κάνει το ίδιο πράγμα. Δεν του βγήκε αλλά το ξαναδοκίμασε τελικά, αποδεικνύοντας γιατί τον λένε “τρελό”!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή