Η Λίβερπουλ μετά από 3614 ημέρες

324

Τρίτη 6 Νοεμβρίου του 2007 και η Λίβερπουλ παίζει με την Μπεσίκτας στο “Άνφιλντ”. Όποια και να είναι η αντίπαλος, είναι ένας αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ. Η ώρα δείχνει 8 παρά τέταρτο τοπική ώρα και ο Μάρκους Μερκ σφυρίζει την έναρξη μπροστά σε 41,143 κόσμο που τραγουδούσε “you’ll never walk alone”.

Και όλος αυτός ο κόσμος, αλλά και εκατομμύρια άλλος από την τηλεόραση, είδε την Λίβερπουλ σε μία εμφάνιση χωρίς προηγούμενο. Να σκορπάει τους Τούρκους, να παίζει ωραία μπάλα και να μην σταματάει να βάζει γκολ με τον Μπεναγιούν από το Ισραήλ να πετυχαίνει χατ τρικ.

Ο Κράουτς είχε “ανοίξει” το σκορ, ο Τζέραρντ πέτυχε κι αυτός ένα τέρμα, 2 ο Μπάμπελ για να κλείσει τον χορό αυτός που τον άνοιξε. Ο Κράουτς.

3614 ημέρες μετά, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η Λίβερπουλ πλέον δεν είναι σαν τότε. Γιατί πριν από 10 χρόνια περίπου ήταν μέσα στα… πράγματα. Δεν έλειπε από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αντίθετα, ήταν και… φαβορί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το 2007 είχε κάνει αυτό το 8-0 γράψαμε παραπάνω και το 2005 είχε κατακτήσει το CHL.

3614 ημέρες μετά όμως, υπάρχει ελπίδα. Ότι η Λίβερπουλ θα είναι ξανά μέσα στα πράγματα. Και το 0-7 στην έδρα της Μάριμπορ, σε ένα διαφορετικό γήπεδο, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και χωρίς τον Τζέραρντ, έμεινε και αυτό στην ιστορία. Με τους Φιρμίνιο (2), Κουτίνιο, Σάλαχ (2), Τσάμπερλεϊν και Τρεντ να είναι πρωταγωνιστές. Στις 17 Οκτώβρη του 2017, η Λίβερπουλ, πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της στο CHL και όλοι ελπίζουν να έρθουν ξανά οι παλιές οι εποχές…

Το βίντεο από το 8-0 επί της Μπεσίκτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή