Κάτοχοι της Χρυσής Μπάλας χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ!

2093

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι μονοπωλούν τη «Χρυσή Μπάλα» σε σημείο αφενός να έχουμε ξεχάσει τους… προηγούμενους, αφετέρου να θεωρηθεί έκπληξη μεγατόνων αν κάποιος τρίτος κατακτήσει την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη.

Ρονάλντο και Μέσι, που μαζί έχουν δέκα «Χρυσές Μπάλες» και 8 τίτλους Τσάμπιονς Λινγκ είναι από τους… προνομιούχους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κατακτήσει το «Ballon d’Or» αλλά δεν έφτασαν ποτέ στην πολυπόθητη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το iPeriodico.gr σας παρουσιάζει πέντε παίκτες, που κατάφεραν να ψηφιστούν ως οι κορυφαίοι της Ευρώπης, αλλά δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το «Άγιο Δισκοπότηρο». Πάμε να τους δούμε…

Μάικλ Όουεν (2001)

Ο Άγγλος επιθετικός ανέβηκε στην… ευρωπαϊκή σκηνή σε ηλικία των 17 ετών με τη Λίβερπουλ. Ο Μάικλ Όουεν γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς στο Άνφιλντ και ένας εκ των ηγετών των «κόκκινων». Το «πικ» της απόδοσής του το έπιασε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χάρη στην ευκινησία του, την αίσθηση του γκολ και τον εντυπωσιακό ρυθμό του αναστάτωνε τις αντίπαλες άμυνες. Κατέκτησε το 2001 τη «Χρυσή Μπάλα» ενώ μετά τη Λίβερπουλ αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έφτασε το 2011 κοντά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουνάιτεντ ωστόσο ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα.

Φάμπιο Καναβάρο (2006)

Fabio Cannavaro (ita) - Remise Ballon d Or France Football -

Από τις ελάχιστες περιπτώσεις που… ένας αμυντικός ψηφίζεται ως ο κορυφαίος στην Ευρώπη, ωστόσο ο Φάμπιο Καναβάρο έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών. Ο Ιταλός ήταν ένα… τέρας στην άμυνα και μάλιστα έγινε μόλις ο 3ος αμυντικός που κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» το 2006. Ήταν στέλεχος της Ιταλίας όταν κατέκτησε το παγκόσμιο Κύπελλο εκείνη τη χρονιά. Παρά το μικρό του μέγεθος ήταν ικανός στο παιχνίδι στον αέρα, δυνατός και είχε καλές τοποθετήσεις. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ με Ίντερ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν γεύτηκε τη χαρά της κορυφής.

Πάβελ Νέντβεντ (2003)

pavel-nedved

Αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει βγάλει η Τσεχία, αν όχι ο κορυφαίος… Ο Πάβελ Νέντβεντ που έπαιξε στη Γιουβέντους για εννιά χρόνια ακόμα κι όταν η «μεγάλη κυρία» υποβιβάστηκε στη Serie B. Έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 απέναντι στη Μίλαν ωστόσο δεν είχε παίξει στον τελικό καθώς είχε συμπληρώσει κίτρινες κάρτες. Αν έπαιζε, ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική και να είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ τη χρονιά που κατέκτησε και τη «Χρυσή Μπάλα».

Ρομπέρτο Μπάτζιο (1993)

juventus_roberto_baggio_pallone_doro_1993

Ο Μπάτζιο αναμφισβήτητα είναι ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς επιθετικούς όλων των εποχών. Ντριμπλαδόρος, με πολύ καλό έλεγχο της μπάλας και αίσθηση του γκολ. Ήταν πραγματικά απόλαυση να τον βλέπεις στο χορτάρι. Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έπαιξε για τη Γιουβέντους, την Ίντερ και τη Μίλαν αλλά στάθηκε άτυχος στο να κατακτήσει σημαντικά τρόπαια, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ρονάλντο – Το Φαινόμενο (1997, 2002)  

ronaldo-balon-oro-inter

Είναι από τα παραδείγματα παικτών που σε κάνουν απλά να απορείς και να διερωτάσαι, πως είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης να μην κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μάλλον όταν δύο φορές στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Βραζιλία και δύο φορές κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα». Είναι απορίας άξιο πως ο Ρονάλντο δεν έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ όταν μάλιστα έχει αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκούς γίγαντες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, η Ίντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή