Η καλύτερη μεταγραφή: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

407
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

ΑΕΚ: Η μοναδική ομάδα που λείπει από τη φυσική της έδρα και πρέπει να αποκτήσει το δικό της “σπίτι” στη Νέα Φιλαδέλφεια


Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι ομάδες ψάχνουν τις μεταγραφές τους για τη νέα σεζόν. Έτσι γίνεται και στην ΑΕΚ, όμως εκεί έχουν άλλο… νταλκά, που αφορά το νέο της γήπεδο. Εδώ και πολλούς μήνες γίνονται συζητήσεις με τη νομαρχία, καταστρώνονται σχέδια και μακέτες, έτσι ώστε το όνειρο να πάρει σάρκα και οστά όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είναι πολλά χρόνια άστεγη και δεν δικαιολογείται για το μέγεθος, την ιστορία και τον κόσμο του συλλόγου. Το γήπεδο είναι το σπίτι κάθε ομάδας, πρέπει να είναι η φυσική έδρα και το όπλο για μεγαλύτερες επιτυχίες και κατακτήσεις τίτλων. Όλοι οι σπουδαίοι σύλλογοι σε όλο τον κόσμο έχουν το γηπεδικό ως το φλέγον ζήτημα, ενώ και στην Ελλάδα οι άλλοι τρεις “μεγάλοι” έχουν την τύχη και το προνόμιο να αγωνίζονται στο δικό τους γήπεδο, στην τοποθεσία όπου γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση κάθε σωματείου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΛΙΟΝ…

Πριν από 5 χρόνια σχεδόν η Γιουβέντους εγκαινίασε το νέο της στάδιο, το “Juventus Stadium”, και από τότε σηκώνει εκεί κάθε χρόνο την κούπα του Καμπιονάτο. Κάτι ανάλογο έγινε και με την Άρσεναλ το 2006, όταν το “Emirates” άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους “κανονιέρηδες”.

γιουβεντους

Φέτος η Λιόν έκανε το μεγάλο βήμα, όταν τον Ιανουάριο του 2016 έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο νεόκτιστο “Stade de Lumieres” ή “Grand Stade de Lyon” και επικράτησε της Τρουά με 4-1. Είναι λογικό ένα ιδιόκτητο νέο γήπεδο, αμιγώς ποδοσφαιρικό, να δίνει άλλη ώθηση σε μια ομάδα, ώστε να διεκδικεί τους στόχους της με μεγαλύτερες αξιώσεις.

lyon2

ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕΝΑΜ… ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Νέες γηπεδικές εγκαταστάσεις ετοιμάζει και η Μπαρτσελόνα! Η απόφαση έχει παρθεί, η ιαπωνική αρχιτεκτονική εταιρεία «Nikken Sekkei» έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου (συνολικού κόστους 600 εκατ. ευρώ), που θα είναι έτοιμο το 2021. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συγκατάθεση και συνεργασία της πολιτείας, ώστε να διευκολυνθούν τα έργα και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

μπαρτσα

Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση της Τότεναμ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, σε δηλώσεις που έκανε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, έδωσε την έγκρισή του για την κατασκευή του νέου γηπέδου των “σπιρουνιών”: «Ο νέος χώρος θα παρέχει παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις για την Premier League, για διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην καρδιά της πρωτεύουσας». Το νέο γήπεδο της ομάδας θα έχει χωρητικότητα 56.250 θέσεων και σιγά σιγά θα αυξηθεί στις 61.000, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, με τις πόρτες του να αναμένεται να ανοίξουν το 2018.

τοτεναμ

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της ΑΕΚ έχει κάνει πολλές προσπάθειες να έρθει σε συμφωνία με τη νομαρχία Αττικής, ώστε το “σπίτι” της να χτιστεί στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ωστόσο ο δήμαρχος προβάλλει αντιρρήσεις. Όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους και τους λόγους τους, όμως μια ομάδα σαν την Ένωση, με τεράστια ιστορία, δεν γίνεται να μην αγωνίζεται σε δικό της γήπεδο. Είναι η… τελευταία των αστέγων και πρέπει να αποκατασταθεί και αυτή, ώστε να μην ταλαιπωρείται και η ομάδα, και ο κόσμος, πηγαίνοντας σε γήπεδα όπως το ΟΑΚΑ και η Ριζούπολη. Άλλωστε αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων στην ΑΕΚ, με τις προσθήκες παικτών να περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

  • Αυτή θα είναι η καλύτερη μεταγραφή για την Ένωση: το δικό της γήπεδο, στη θέση της φυσικής της έδρας, τη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή