Η σημαντικότερη διάκριση του Μέσι

600
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πρόκειται ίσως για τον κορυφαίο στον κόσμο, με πολλούς και σπουδαίους τίτλους στο παλμαρέ του, αφού έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, έχει τιμηθεί 5 φορές με το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, την ύψιστη ατομική διάκριση για κάθε ποδοσφαιριστή.

Όλα αυτά, όμως, με την Μπαρτσελόνα, καθώς με την εθνική Αργεντινής δεν είναι ούτε κατά διάνοια επιτυχημένος. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι ίδιοι οι Αργεντινοί οπαδοί, την άποψη των οποίων μάλλον ασπάζεται και ο Λιονέλ Μέσι. Όπως και να το κάνουμε, δεν έχει κατακτήσει κάτι σπουδαίο με την “αλμπισελέστε”, παρότι έχει φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ του 2014, όπου η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Γερμανία στην παράταση.

690

Ωστόσο, με το εθνόσημο στο στήθος έχει φτάσει 3 φορές και στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όμως ηττήθηκε ισάριθμες φορές: το 2007 από τη Βραζιλία, το 2015 και το 2016 από τη Χιλή. Μάλιστα μετά τον τελευταίο τελικό ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα, όμως πήρε πίσω την απόφασή του μετά από έντονες πιέσεις που δέχτηκε από… όλο τον κόσμο. Έχει δεχτεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του, κριτική που αν μη τι άλλο έχει βάση…

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο Μέσι, ανάμεσα σε όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, ξεχωρίζει μια διάκριση που κατέκτησε φορώντας τη φανέλα της Αργεντινής. Πρόκειται για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στο Πεκίνο, με τον ίδιο να έχει δηλώσει γι’ αυτό τα εξής: “Ξεχωρίζω το χρυσό μετάλλιο, αφού πρόκειται για μια διοργάνωση που συμμετέχεις ίσως για μία φορά στη ζωή σου. Συμμετέχουν αθλητές από όλο τον κόσμο, οπότε είναι κάτι πολύ σπουδαίο”.

messi-gettyimages-84051280

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα, ακόμα και για έναν ποδοσφαιρικό σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο πάντα συγκινεί οποιονδήποτε αθλητή, όσα κι αν έχει πετύχει στην καριέρα του…

https://www.youtube.com/watch?v=1HRYbXAfKsI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή