Η Πρέμιερ Λιγκ μας κάνει να νοσταλγούμε…

148
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αυτό το Σαββατοκύριακο το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου επιστρέφει και οι αγώνες του μάς δίνουν αφορμές για να ταξιδέψουμε στο… παρελθόν. Οι αναμνήσεις που βγαίνουν είναι μοναδικές, καθώς πολλές είναι οι επιστροφές ανθρώπων σε γήπεδα όπου έγραψαν ιστορία, αλλά και πολλοί ξανασμίγουν υπό άλλες συνθήκες. Φυσικά ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Ο ΡΑΝΙΕΡΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ “ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ”

Ναι, μπορεί να έπαιξε και πέρυσι με τη Λέστερ στην έδρα της Τσέλσι, αλλά φέτος επιστρέφει στο “Στάμφορντ Μπριτζ” ως πρωταθλητής και θριαμβευτής. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι διετέλεσε στο παρελθόν προπονητής των “μπλε” και αν θυμηθούμε την περσινή θερμή υποδοχή του στο Λονδίνο, αναμένουμε κάτι τέτοιο και τώρα. Παρ’ όλα αυτά η παράδοση δεν ευνοεί ούτε κατά διάνοια την ομάδα του, που έχει να πανηγυρίσει νίκη στην έδρα της Τσέλσι από το 2000!

ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝ… ΞΑΝΑΣΜΙΓΟΥΝ

Παλιοί συμπαίκτες, τώρα προπονητές σε πάγκους εδώ και πολλά χρόνια, αλλά για πρώτη φορά ο ένας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον άλλο. Πεπ Γκουαρδιόλα και Ρόναλντ Κούμαν έχουν φάει τους πάγκους με το κουτάλι, όμως ποτέ δεν έτυχε να αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο. Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ τούς δίνει αυτή τη δυνατότητα, μια και Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον κοντράρονται αυτή την εβδομάδα. Οι “πολίτες” θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τα “ζαχαρωτά” δεν δείχνουν διατεθειμένα να παραδώσουν τα όπλα, κάτι που δείχνουν και οι πολλές ανατροπές που έχουν κάνει φέτος.

7f7587f22562c3670c027e8fe13f7396

Ο ΤΣΑΝΤΛΙ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ

Μπορεί η Γουέστ Μπρομ να έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία 6 ματς στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Νασέρ Τσαντλί έχει 3 γκολ και 2 ασίστ στα 6 πιο πρόσφατα γκολ της. Ο Βέλγος με αραβική καταγωγή έχει αγωνιστεί για 3 χρόνια στην Τότεναμ (15 γκολ σε 88 συμμετοχές), την οποία φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Οπωσδήποτε μια καλή ευκαιρία να θυμίσει στην πρώην ομάδα του τι είχε και τι… έχασε.

chadli-spurs-tottenham_3333485

Ο ΟΣΤΙΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Σαουθάμπτον και Μπέρνλι διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το πρόσωπο που τους συνδέει να είναι ο επιθετικός των γηπεδούχων, Τσάρλι Όστιν. Ο Άγγλος επιθετικός έπαιξε για δύο χρόνια στην Μπέρνλι (2011-13) και έχει ανάμεικτα συναισθήματα από τις δύο τελευταίες φορές που την αντιμετώπισε, καθώς σκόραρε μεν δύο γκολ, αλλά είδε και μία φορά την κόκκινη κάρτα (με τη φανέλα της ΚΠΡ).

charlie-austin-far-left-w-010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αιώνιοι εχθροί και η αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσά τους έχει αποτυπωθεί γλαφυρά και σε δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ. Οι γηπεδούχοι είναι αναγεννημένοι αγωνιστικά υπό τις οδηγίες του Γίργκεν Κλοπ και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίηση εντυπωσιακές μεταγραφές το καλοκαίρι, αλλά αγωνιστικά δεν αποδίδουν όπως θα ήθελαν, ενώ παράλληλη ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν την εποχή Φέργκιουσον.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα μεταξύ των δύο προπονητών, του Κλοπ και του Μουρίνιο, με τον Γερμανό να έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους κόντρες, αφού μετράει 3 νίκες στα τελευταία 5 ματς.

liverpool-man-united

Ωστόσο πολλές αναμνήσεις όσον αφορά τα ντέρμπι μεταξύ τους, όπως ο πανηγυρισμός του Ερίκ Καντονά το 1995, to γκολ του Ράιαν Μπάμπελ το 2008 και το χατ τρικ του Ντιρκ Κάουτ…

bxqwf59iaaa5uet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή