Οι πιο πλούσιοι παλαίμαχοι του κόσμου

2630

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πληρώνει καλά. Και μέσα σε αυτό και έξω. Θα καταλάβετε τι εννοούμε όταν δείτε πόσα λεφτά έχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που εκτός από τα συμβόλαια τους έπαιρναν χρήματα και από μεγάλες εταιρίες για διαφημίσεις ή δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Μάικλ Όουενowen

Ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’90 και των πρώτων χρόνων του 2000. Ήταν ένας παραγωγικός φορ της Λίβερπουλ και ένας από τους καλύτερους του κόσμου τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Κέρδισε την χρυσή μπάλα το 2001, αλλά η επιλογή του να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης τον κατέστρεψε. Έπειτα… χάθηκε και δεν ήταν το πρώτο όνομα. Πάντως, σταματώντας την μπάλα είχε “μαζέψει” καθαρά περίπου 68 εκατ. δολάρια.

Φάμπιο Καπέλοcapello

Έχει αποσυρθεί πλέον από το ποδόσφαιρο, αλλά ασχολήθηκε από το 1980 για πολλά χρόνια. Στην Ρόμα, στην Μίλαν, στην Γιουβέντους έκανε μεγάλη καριέρα ως προπονητής, αλλά και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Έκατσε στον πάγκο και της Αγγλίας, αλλά και άλλων εθνικών. Υπολογίζεται ότι αποκόμισε περίπου 70 εκατ. δολάρια από το ποδόσφαιρο.

Ζινεντίν Ζιντάνzidane

Ένα από τα καλύτερα 10άρια του κόσμου παίζοντας στην Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά χρόνια. Ήταν οι δύο ομάδες στις οποίες έγινε όνομα και ήταν ο τοπ παίκτης της εποχής. Ο Γάλλος Ζιντάν, είναι πλέον προπονητής στην “βασίλισσα” της Ευρώπης, αλλά ως παίκτης έβγαλε πάνω από 72 εκατ. δολάρια.

Ριβάλντοrivaldo

Μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα αλλά γενικά έπαιξε σε πάρα πολλές ομάδες. Όπως Μίλαν, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, κέρδισε παίζοντας ποδόσφαιρο πάνω από 74 εκατ. δολάρια.

Ρίο Φέρντιναρντrio-ferdinand-manchester-014

Μεγάλη καριέρα στην Μάτσεστερ Γιουνάιτεντ και όταν ακούς το όνομα του Ρίο Φέρντιναρντ τον συνδέεις με τους “κόκκινους διαβόλους”. Ήταν από τους καλύτερους στόπερ που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο γενικότερα και υπολογίζεται ότι έχει κερδίσει πάνω από 75 εκατ. δολάρια.

Ραούλraul

Τεράστιος επιθετικός κάνοντας μεγάλη καριέρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός έπαιξε και σε άλλες ομάδες, αλλά με την “βασίλισσα” αγωνίστηκε 741 φορές και σκόραρε 323 γκολ. Κέρδισε πάνω από 85 εκατ. δολάρια ο Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο (πλήρες όνομα).

Ροναλντίνιοrony

Τι να πεις για τον μεγάλο Ροναλντίνιο. Έγινε γνωστός στην Παρί Σεν Ζερμέν, ερχόμενος από την Βραζιλία. Έκανε πράγματα και θαύματα για την εποχή του (το 2000) στην Μπαρτσελόνα, έπαιξε στην Μίλαν και σε άλλες ομάδες της Βραζιλίας. Υπήρξε ο πιο ακριβοπληρωμένος και έβγαλε πάνω από 90 εκατ. δολάρια.

Ρονάλντοronaldo_luis_nazario_de_lima

Γνωστός ως “φαινόμενο” ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουμε δει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες. Κέρδισε από την NIKE πάνω από 50 εκατ. δολάρια και συνολικά πάνω από 150 εκατ.

Dave Whelandave_whelan

Έκανε μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο σε Μπλάκμπερν και Κρου την δεκαετία του ’50 και του ’60. Έπαιξε και σε άλλες ομάδες φυσικά, αλλά πλέον ανήκει στους πιο πλούσιους παλαίμαχους. Έχει την δική του επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ και έπειτα άνοιξε κι άλλες αλυσίδες. Πλέον είναι ιδιοκτήτης της Γουίγκαν κι έχει πάνω από 210 εκατ. δολάρια.

Ντέιβιντ Μπέκαμbeckham-e1477665242694

Μεγάλη καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Αγγλία. Ωστόσο, λόγω και της ομορφιάς του (αντικειμενικά), έκανε πολλές διαφημίσεις όπως σε Adidas, Armani, Samsung, Coca-Cola. Έβγαλε πολλά λεφτά και υπολογίζεται πως έχει πάνω από 350 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή