Η ομιλία και το έναυσμα για την αντεπίθεση

1169

Στον τελικό του 2005 για το Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή των τελευταίων ετών. Η Λίβερπουλ, αν και έχανε με 3-0, κατάφερε να κάνει το 3-3 και να κατακτήσει την κούπα τελικά.

Ο Τζέραρντ είχε κάνει το 3-1 στην αρχή του β’ μέρους και επίσης είχε κερδίσει και το πέναλτι που κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Αλόνσο. Ωστόσο, ο αρχηγός της Λίβερπουλ, είχε κάνει… δουλειά και στα αποδυτήρια

Ο Άγγλος μέσος είχε ζητήσει από τον Ράφα Μπενίτεθ, που ήταν τότε προπονητής, να φύγει από τα αποδυτήρια και να μιλήσει εκείνος στους συμπαίκτες του. Και όπως δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ που ήταν τότε στην ομάδα, ήταν η ομιλία που του έχει μείνει περισσότερο απ’ όλες στην καριέρα του.

cisse«Στο ημίχρονο, ο Ράφα μας μίλησε. Προσπάθησε να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας επαναφέρει στο παιχνίδι. Ήταν πραγματικά αισιόδοξος. Αυτό, όμως, που άλλαξε το παιχνίδι ήταν η ομιλία του Τζέραρντ. Ζήτησε ευγενικά από το επιτελείο να τον αφήσουν μόνο του με τους παίκτες και μας είπε ότι ήταν παιδί της Λίβερπουλ, πάντα βρισκόταν στο σύλλογο, δεν ήθελε να βλέπει την ομάδα να χάνει με κάτω τα χέρια, να ταπεινώνεται και μας τόνισε ότι αν σκοράρουμε μέσα στα πρώτα 15 λεπτά θα κερδίζαμε το παιχνίδι και ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ. Έδωσε τον καλύτερο λόγο αρχηγού που έχω ακούσει στην καριέρα μου. Ζήτησε από τον Ράφα να φύγει για λίγο για να μείνει με τους παίκτες. Αυτό μας έδωσε τη δύναμη να πάμε να κερδίσουμε. Πρέπει να διαθέτεις χαρακτήρα για να κάνεις κάτι τέτοιο».

Και έτσι είχε έρθει η κούπα: Γιατί το να είσαι αρχηγός, φαίνεται σε όλα. Ακόμα και στον τρόπο που μιλάς στους συμπαίκτες του. Και ο Στίβεν Τζέραρντ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς που έχει βγάλει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή