Οι ομάδες που ξέφυγαν από τις προβλέψεις

2770
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η Ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από μικρομεσαίες ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να κάνουν το θαύμα και να κατακτήσουν μια μεγάλη διοργάνωση, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα προγνωστικά. Εμείς θυμόμαστε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις που ο ποδοσφαιρικός κόσμος έμεινε με το στόμα ανοιχτό…

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ (1988)

Μπορεί η νίκη της Γουίγκαν επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2013 να ήταν τεράστια έκπληξη, ωστόσο δεν συγκρίνεται με αυτό που είχε κάνει η Γουίμπλεντον στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Στον τελικό Κυπέλλου επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ, που εκείνα τα χρόνια σάρωνε τα πάντα και είχε μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα!

ΕΛΛΑΔΑ (2004)

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις… Όλοι θυμόμαστε και όλοι ξέρουμε για το θαύμα της Εθνικής μας το 2004 στην Πορτογαλία, όπου μετά από μια τρελή πορεία, κατέκτησε το Euro, ξεπερνώντας τις Πορτογαλία (2-1, 1-0), Ισπανία (1-1), Ρωσία (1-2), Γαλλία (1-0) και Τσεχία (1-0). Η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό επίπεδο…

ΒΕΡΟΝΑ (1985), ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (1991)

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές αυτής του 1990, στην Ιταλία γινόταν… σκοτωμός: η Γιουβέντους του Μισέλ Πλατινί, η Μίλαν των Γκούλιτ, Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν, η Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα και η Ίντερ των Γερμανών Κλίνσμαν, Ματέους και Μπρέμε έριζαν κάθε χρόνο για τον τίτλο. Ωστόσο, η Βερόνα το 1985 και η Σαμπντόρια το 1991 έκαναν το θαύμα και ξεπέρασαν όλους τους γίγαντες, κατακτώντας το σκουντέτο!

ΝΤΑΝΤΙ ΓΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (1983)

Σέλτικ, Ρέιντζερς και η μεγάλη Αμπερντίν του Άλεξ Φέργκιουσον μάχονταν για το πρωτάθλημα Σκωτίας, η Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που άφησε τους πάντες ξερούς την τελευταία αγωνιστική, σηκώνοντας την κούπα! Μάλιστα την επόμενη σεζόν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη Ρόμα.

ΟΝΣΕ ΚΑΛΝΤΑΣ (2004)

Τη χρονιά του θαύματος της Πορτογαλίας, ένα άλλο έγινε και στη Λατινική Αμερική. Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, του… Τσάμπιονς Λιγκ της αμερικανικής ηπείρου, η Όνσε Κάλντας από την Κολομβία κατάφερε να υποτάξει την Μπόκα Τζούνιορς, κατακτώντας τον τίτλο! Να σημειωθεί ότι στην πορεία της μέχρι τον τελικό είχε αποκλείσει τη Σάντος και τη Σάο Πάολο.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (2011)

Εκείνη τη σεζόν η απόσταση που χώριζε βαθμολογικά την Άρσεναλ από την Μπέρμιγχαμ ήταν χαώδης: οι “κανονιέρηδες” διεκδικούσαν μέχρι τέλους τον τίτλο, ενώ οι “μπλε” υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους δεύτερους να κατακτήσουν το Λιγκ Καπ, στον τελικό με την Άρσεναλ των Φαν Πέρσι, Νασρί και Κοσιελνί, χάρη σε ένα γκολ στο τέλος από τον Ομπαφέμι Μάρτινς (2-1).

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (2000)

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα το οποίο διεκδικούν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Ατλέτικο και η Βαλένθια. Το έκανε το 2000 η εκπληκτική Λα Κορούνια των Παουλέτα, Ρόι Μακάι και Ντζαλμίνια…

ΜΟΝΠΕΛΙΕ (2012)

Η απίστευτη πορεία της Μονπελιέ του Ζιρού και του Μπελχαντά κατάφερε να κάνει 25 νίκες και να τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία, ξεπερνώντας τα πλούτη και το τεράστιο μπάτζετ της Παρί Σεν Ζερμέν. Το πρώτο της πρωτάθλημα, και μοναδικό έως τώρα…

ΔΑΝΙΑ (1992)

Πριν την Ελλάδα, η Δανία ήταν αυτή που τρέλανε την Ευρώπη. Το 1992 η χώρα της Σκανδιναβίας πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro από το… παράθυρο, καθώς κατέλαβε τη θέση της Γιουγκοσλαβίας που αποκλείστηκε λόγω του πολέμου που επικρατούσε τότε στα εδάφη της. Οι Δανοί διεθνείς μαζεύτηκαν από τις διακοπές και τις παραλίες και… απλά κατέκτησαν το τρόπαιο, στον τελικό με τη Γερμανία.

ΑΛΚΜΑΑΡ (2009)

Το 2008 τερμάτισε στην 11η θέση της Ερεντιβίζιε, το καλοκαίρι έδιωξε τον Φαν Χάαλ από το τιμόνι της, ενώ πούλησε και τους καλύτερους παίκτες της. Ε, και; Την επόμενη σεζόν η Άλκμααρ πήγε και κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας πίσω της τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν!

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ (1998)

Η τρομερή αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν και πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, κατακτώντας τον τίτλο της Μπουντεσλίγκα!

ΛΕΣΤΕΡ (2016)

Ολοκληρώνουμε με την πιο πρόσφατη έκπληξη. Όλοι ξέρουμε τι πρωτάθλημα είναι, όλοι ξέρουμε πόσες ομαδάρες υπάρχουν εκεί και πόσο πλούσιες είναι (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ). Όλα αυτά αποδείχθηκαν λεπτομέρειες για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τον Τζέιμι Βάρντι, τον Μαχρέζ, τον Καντέ και τους υπόλοιπους της Λέστερ, οι οποίοι τρέλαναν τον πλανήτη κατακτώντας στο χαλαρό την Πρέμιερ Λιγκ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή