Η μέρα που ο Τσιάρτας δεν άκουσε τα λόγια του Ρομπέρτο Κάρλος

3845

Τι πιο απολαυστικό από τον ακούς τον Βασίλη Τσιάρτα να σου λέει μία ιστορία για τον Ρομπέρτο Κάρλος και τα λόγια που του είχε πει ο Βραζιλιάνος σε ένα ματς της ΑΕΚ με την Ρεάλ. Και ακόμα πιο απολαυστικό γίνεται όταν τον βλέπεις να σκάει… γελάκι όταν εξιστορεί και θυμάται. Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2002 και η ΑΕΚ έπαιζε στο “Νίκος Γκούμας” με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και πρόκειται (μέχρι σήμερα) ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία του ο σύλλογος. Σε εκείνο το ματς λοιπόν, η ΑΕΚ τα κατάφερε και κόντρα σε παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Καμπιάσο, ο Μεκελελέ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 3-3 και μάλιστα θα μπορούσε να είχε την πάρει τη νίκη, αφού ήταν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 3-1.

Σε εκείνο τον αγώνα λοιπόν ο Βασίλης Τσιάρτας, δεν είχε υπακούσει τον Ρομπέρτο Κάρλος. Ο ίδιος, ο παλαίμαχος μέσος με το πόδι ακριβείας, εξιστόρησε πριν κάποια χρόνια μία ιστορία για το τι είχε συμβεί στον αγώνα ΑΕΚ-Ρεάλ…

Στο 4’ της συνάντησης, η Ένωση είχε κερδίσει φάουλ σε καλή θέση για τον Βασίλη Τσιάρτα… Οι παίκτες της Ρεάλ πέφτουν πάνω στον διαιτητή Βαλεντίν Ιβάνοφ ο οποίος ήταν από την Ρωσία. Την ίδια ώρα ο Βασίλης Τσιάρτας πιάνει την μπάλα να την στήσει και ο Ρομπέρτο Κάρλος “ήταν σα να του λέει: Μην το βάλεις”, όπως εξιστορεί ο ίδιος ο Τσιάρτας. Μάλιστα, ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν έμεινε εκεί, μόνο στο… νεύμα. Πήγε και του μίλησε: “Κοίτα να το πετάξεις έξω”.Ο Τσιάρτας, ο οποίος θυμάται την ιστορία αυτή, κατάφερε παρά το πείραγμα του Ρομπέρτο Κάρλος να σκοράρει το γκολ, αν και την πρώτη φορά ο διαιτητής Ιβάνοφ έδωσε επανάληψη. Και πάλι καλά, γιατί το πρώτο φάουλ του Έλληνα είχε καταλήξει στο δοκάρι.

Η στιγμή που ο Βασίλης Τσιάρτας εξιστορεί την συνομιλία που είχε με τον Ρομπέρτο Κάρλος, βρίσκεται στο 1 λεπτό και 15 δευτερολέπτα. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και το γκολ. Θέλει υπομονή για να τον ακούσεις, αλλά το “γελάκι” του όταν θυμάται την ιστορία, είναι όλα τα λεφτά.

https://www.youtube.com/watch?v=qGm2HPMbAFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή