Οι “λόμπες” ενός… φυλακισμένου στην Πρέμιερ Λιγκ

2351

Η οικογένειά του ήταν από την Τζαμάικα και μετανάστευσε στην Αγγλία στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Αυτός γεννήθηκε στις 3 Νοέμβρη του 1963 και τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα. Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε ποτέ και μεγάλωσε με τη μητέρα του, Νέστα. Ο Ίαν Ράιτ, για τον οποίο είναι αυτό το κείμενο, στερήθηκε πολλά μικρός, αλλά είχε ένα χόμπι που τον έκανε να χαμογελάει. Το ποδόσφαιρο. Ήθελε να γίνει επαγγελματίας και προσπάθησε πολύ για να τα καταφέρει και αυτός είναι και ο λόγος που έγινε επαγγελματίας σε μεγάλη ηλικία. Στα 19 του.

Φυλακή ενώ έγινε πατέρας

Όπως σας αναφέραμε και παραπάνω, στα παιδικά του χρόνια ο Ράιτ στερήθηκε πολλά. Δεν είχαν πολλά λεφτά ως οικογένεια και αυτός ήταν ο λόγος που μπήκε και στη φυλακή για 2 εβδομάδες! Συγκεκριμένα, σε μικρή ηλικία “έφαγε” ένα πρόστιμο με το αυτοκίνητό του (δεν είχε ασφάλεια) και δεν μπόρεσε να το πληρώσει γιατί πολύ απλά δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι βρέθηκε πίσω από το κελί για 15 ημέρες περίπου.  Και ποιο είναι το τραγικό. Ότι ο Ίαν Ράιτ μπήκε στη φυλακή, ενώ η γυναίκα του είχε γεννήσει το πρώτο τους παιδί, τον Ράιτ Φίλιπς, ο οποίος πλέον είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Οι “λόμπες” στην Άρσεναλ

Όταν βγήκε και έμεινε ελεύθερος αποφάσισε να γίνει πάση θυσία ποδοσφαιριστής. Και τα κατάφερε. Έπαιξε στην Κρίσταλ Πάλας και έκανε μεγάλη καριέρα εκεί. Σε 225 εμφανίσεις πέτυχε 90 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και το όνομά του έγινε μεγάλο. Πήγε στην Άρσεναλ και με τους “κανονιέρηδες” έγραψε ιστορία. Αγαπήθηκε από τους φίλους της ομάδας, κέρδισε τρόπαια και έμεινε στο μυαλό όλων ως ο άνθρωπος με τις… λόμπες.

Χαρακτηριστικό του Ίαν Ράιτ ήταν τα κρεμαστά του σουτ. Δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο εκείνη την εποχή. Μάλλον, δεν υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστής που να επιχειρούσε τόσο συχνά να κρεμάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ίαν Ράιτ ήταν κάτι το ξεχωριστό. Με την Άρσεναλ κατάφερε σε 221 ματς να σκοράρει 128 γκολ στο πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ η καριέρα του τελείωσε με 581 συμμετοχές και 387 τέρματα παίζοντας σε Αγγλία και Σκωτία, ενώ με την εθνική Αγγλίας είχε 33 αγώνες, σκοράροντας 9 φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή