Οι κορυφαίοι τερματοφύλακες στην Ιστορία της Πρέμιερ!

1460
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μιλώντας για τους κορυφαίους τερματοφύλακες, δεν μπορούμε να μη φέρουμε στην κουβέντα αυτούς που έγραψαν ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι παρακάτω κίπερ είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτεροι στην Ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΜΑΡΚ ΣΒΑΡΤΣΕΡ

SPT IHN 060408-19

Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, με Τσέλσι και πιο πρόσφατα με τη Λέστερ, όμως είναι οι 445 συμμετοχές του με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο που το κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα. Εννοείται ότι μετράνε πολύ οι δύο τίτλοι με δυο διαφορετικές ομάδες…

ΡΟΤΖΕΡ ΦΡΙΣΤΟΟΥΝ

Soccer - Nationwide League Division Three - Rushden & Diamonds v Swansea City

Κάθισε για 13 χρόνια κάτω από τα δοκάρια της Σουόνσι, πραγματοποιώντας φοβερές εμφανίσεις. Αναδείχθηκε καλύτερος γκολκίπερ στην ιστορία της ομάδας, κάτι ιδιαίτερα τιμητικό…

ΠΑΤ ΤΖΕΝΙΝΓΚΣ

pat-tzenikgks

Έχει φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ και της Άρσεναλ, ωστόσο με τους Σπερς έγραψε ιστορία, κατακτώντας συνολικά 5 τρόπαια. Αξιόλογος κίπερ, άφησε εποχή στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΡΕΪ ΚΛΕΜΕΝΣ

klemens

Σημαντικό στέλεχος της Λίβερπουλ στις δεκαετίες 1970 και 1980, αφού με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κατέκτησε συνολικά 18 κούπες, ανάμεσά τους 5 πρωταθλήματα και 3 ευρωπαϊκά. Επίσης, είχε και 61 εμφανίσεις με την Εθνική Αγγλίας.

ΠΕΤΕΡ ΣΜΑΪΧΕΛ

peter-schmeichel-manchester-united_3335997

Εμβληματική φιγούρα στην εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαζί της πήρε 18 κούπες, με 5 πρωταθλήματα και 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Οδηγούσε εκ του ασφαλούς από την άμυνα την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΑΝΚΣ

banks-4-3280-2948414_613x460

Θεωρείται ο καλύτερος κίπερ όλων των εποχών μαζί με τον Γιασίν. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 με την Αγγλία, ενώ με τη Λέστερ έκανε σπουδαία καριέρα, φτάνοντας σε δύο τελικούς Κυπέλλου. Αναμφισβήτητα τεράστια μορφή στο αγγλικό, και όχι μόνο, ποδόσφαιρο…

ΠΙΤΕΡ ΣΙΛΤΟΝ

silton

Είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας. Με τη Σαουθάμπτον έπαιξε σε 242 ματς, ενώ μπορούσε να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα και να κατακτήσει τίτλους.

ΝΕΒΙΛ ΣΑΟΥΘΟΛ

neville-southall-bcafc

Τον βάλαμε στη λίστα με τους πιο χοντρούς παίκτες, ωστόσο είχαμε σημειώσει ότι είναι σημαντική φιγούρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, με την Έβερτον κράτησε 269 φορές ανέπαφη την εστία του, σε 750 παιχνίδια.

ΠΕΤΡ ΤΣΕΧ

petr-cech-cropped_1vh84uodugyfj1xpidhgq46c20

Έχει παίξει 486 ματς με την Τσέλσι, κατακτώντας 15 τρόπαια και κρατώντας το μηδέν τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον γκολκίπερ στην Αγγλία. Ο Τσέχος τώρα αγωνίζεται με τα χρώματα της Άρσεναλ.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΣΙΜΑΝ

david-seaman

Δεκατρία χρόνια στην Άρσεναλ, 13 κούπες, 75 συμμετοχές με την Αγγλία και συνολικά 564 με τους “κανονιέρηδες”. Ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, μια εμβληματική μορφή στο ποδόσφαιρο του Νησιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή