Η κορυφαία 11άδα που… δεν υπέγραψε ο Βενγκέρ!

2927

Από τον Λουίς Σουάρες στον Γιάγια Τουρέ και από τους Μέσι, Ρονάλντο στους Σουάρες και Ζλάταν! Οι υπογραφές στις οποίες ήρθε κοντά η Άρσεναλ με παίκτες παγκοσμίου κλάσης, αλλά κατέληξαν σε φιάσκο. Πώς θα ήταν η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αν είχαν ολοκληρωθεί; Απλά θα είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της…


Πέπε Ρέινα

LIVERPOOL, ENGLAND - MARCH 18: Pepe Reina of Liverpool celebrates at the end of the UEFA Europa League Round of 16, second leg match at Anfield on March 18, 2010 in Liverpool, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Η Άρσεναλ, σε αρκετές περιπτώσεις είχε βρεθεί κοντά στην υπογραφή του Ισπανού τερματοφύλακα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης το 2010 όταν είχε προσφέρει 23 εκατομμύρια ευρώ (20 εκ. λίρες). Προσφορά είχε γίνει και πριν πάρει τον Πετρ Τσεχ ωστόσο ο Ισπανός επέλεξε να πάει στην Μπάγερν Μονάχου. Η υπογραφή του Τσέχου πορτιέρε από την Τσέλσι πάντως έχει συμβάλει στο να ξεχάσουν οι φίλοι της Άρσεναλ την υπογραφή που δεν μπήκε από τον Ρέινα, ίσως όμως να παρακαλούσαν να τον είχαν την εποχή του Αλμούνια καθώς το φλερτ κρατούσε από τότε. Μεταξύ μας πάντως, καλύτερα που δεν τον υπέγραψαν πριν τον Τσεχ.

Ζεράρ Πικέ

pique

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2002-03, ο 15χρονος τότε Πικέ είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για να υπογράψει με την Άρσεναλ ωστόσο η περίπτωσή του είχε καθυστερήσει λόγο νομικών επιπλοκών. Οι «κανονιέρηδες» απτόητοι προέβησαν σε προφορική συμφωνία μαζί του ώστε να τον υπογράψουν ένα χρόνο αργότερα, όταν θα ήταν 16 ετών (κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει και με τον Σεσκ Φάμπρεγκας). Στο τέλος της ημέρας, οι μάνατζερ του Πικέ κατέρριψαν την συμφωνία (προφορική ήταν άλλωστε) και συμφώνησαν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι ότι ωφελήθηκαν και οι «κόκκινοι διάβολοι» καθώς τον άφησαν μέσα από τα χέρια τους και μετά έστρωναν χρυσάφι για να τον πάρουν από την Μπαρτσελόνα.

Βινσέντ Κομπανί

Manchester City's Belgian midfielder Vincent Kompany reacts at the final whistle after their 3-0 victory during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester on March 25, 2014. Manchester City won 3-0. AFP PHOTO/PAUL ELLIS - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)

Πίσω στο 2006, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό για να καλύψει τη θέση του «ξεπερασμένου» Σολ Κάμπελ. Ο πιτσιρικάς τότε και πολλά υποσχόμενος Κομπανί ήταν διαθέσιμος από την Άντερλεχτ και παρά το γεγονός ότι φαίνονταν να μένουν λεπτομέρειες, η Άρσενάλ δεν προχώρησε ποτέ στην προσφορά που θα τον ικανοποιούσε με αποτέλεσμα να υπογράψει στο Αμβούργο. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Αγγλία αλλά για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.

Τζούλιαν Ντράξλερ

juliandraxlerpsg

Ο Ντράξλερ είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ, όταν ακόμα ο Γερμανός εξτρέμ ήταν στην Σάλκε αλλά τελικά επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Βόλφσμπουργκ, από τη στιγμή που τα δύο κλαμπ (Σάλκε-Άρσεναλ) δεν τα είχαν βρει. Ο 23χρονος είχε μπει στο στόχαστρο του Αλσατού για τα καλά όταν αποφάσισε να φύγει από την Μπουντεσλίγκα και μάλιστα έγραφαν τα ρεπορτάζ ότι ρόλο ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στο Emirates είχε αναλάβει και ο Μεσούτ Οζίλ, ωστόσο μπήκε στη μέση η Παρί Σεν Ζερμέν που δεν φείδεται χρημάτων και απέκτησε τον Γερμανό εξτρέμ.

Τσάμπι Αλόνσο

451242

Το καλοκαίρι του 2008 η Άρσεναλ είχε μπει σε διαπραγματεύσεις με την Λίβερπουλ για τον Αλόνσο. Οι «κόκκινοι» ήθελαν τότε να υπογράψουν τον Γκάρεθ Μπέιλ από την Άστον Βίλα και το Αλόνσο θεωρούνταν… πλεόνασμα στο ρόστερ τους. Οι απαιτήσεις όμως του μάνατζέρ του Ισπανού ήταν υπερβολικές καθώς τον κοστολογούσε στα 18 εκ. λίρες (21 εκ. ευρώ). Οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν ποτέ. Ο Αλόνσο έμεινε στο Λίβερπουλ και μάλιστα είχε μία εξαιρετική σεζόν με αποτέλεσμα να κερδίσει συμβόλαιο 35 εκ. ευρώ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιάγια Τουρέ

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 24: Yaya Toure of Manchester City applauds supporters as he is replaced during the Barclays Premier League match between Manchester City and Southampton at Etihad Stadium on May 24, 2015 in Manchester, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Πριν από 11 χρόνια, ο Γιάγια Τουρέ είχε δοκιμαστεί από την Άρσεναλ και μάλιστα είχε παίξει και σε φιλικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους λονδρέζικου συλλόγου. Κάποια θέματα όμως με την άδεια εργασίας του Ιβοριανού μέσου, δεν έφεραν την σύναψη συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ντιμίτρι Σέλουκ πήγε τον πελάτη του στην Μέταλουργκ Ντόνεσκ και από εκεί και ύστερα το δρομολόγιο είναι γνωστό: Ολυμπιακός, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι από το 2010.

Λιονέλ Μέσι

0810188001464286617_filepicker

Την ίδια χρονιά που οι «κανονιέρηδες» είχαν ανακαλύψει τους Πικέ και Φάμπρεγκας, οι Ισπανοί σκάουτερ του συλλόγου είχαν διακρίνει το ποδοσφαιρικό θαύμα που γεννιόνταν. Τον Λιονέλ Μέσι. Οι άνθρωποι της Άρσεναλ είχαν  μιλήσει με τον πατέρα του Μέσι, τον Ζόρζε και συζήτησαν το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθού στο Λονδίνο, ωστόσο ο Λίο είχε αποφασίσει πως το καλύτερο για το μέλλον του ήταν να μείνει στην Βαρκελώνη. Καθόλου άσχημη απόφαση εδώ που τα λέμε.

Κριστιάνο Ρονάλντο

maxresdefault

Τον Νοέμβριο του 2002, ο νεαρός Ρονάλντο είχε προσκληθεί στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ ώστε να γνωρίσει τον Αρσέν Βενγκέρ και τους ανθρώπους του συλλόγου. Παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος ήταν θετικός, η συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί. Το επόμενο καλοκαίρι η Σπόρτινγκ έπαιξε φιλικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Νωρίτερα μέσα στη φετινή σεζόν, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε πει: «Το μεγαλύτερο πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει; Ήμουν τόσο κοντά στο να υπογράψω τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όχι μόνο δεν τον αποκτήσαμε αλλά τον πήρε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό φυσικά ακόμα με πληγώνει».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

eac4f96ec0a7fa088400be6e32989ce4

Το 2000 ο Σουηδός σούπερ σταρ είχε πάρει μέρος στις προπονήσεις της Άρσεναλ αλλά ο ίδιος δεν προχώρησε την συμφωνία όταν ένιωσε πως το κλαμπ και κυρίως ο Βενγκέρ δεν καίγονταν ιδιαίτερα για την περίπτωσή του. Ο Ζλάταν είχε πει μάλιστα πως «ήταν μία φανταστική στιγμή για μένα. Η Άρσεναλ είχε σπουδαία ομάδα τότε και είχε μία φανέλα για μένα. Οπότε τον περίμενα (τον Βενγκέρ) να με πείσει να υπογράψω στην Άρσεναλ. Αλλά δεν προσπάθησε καν… Ποτέ στην ουσία δεν μου έκανε μία σοβαρή πρόταση. Ήταν κάπως σαν, «θέλω να σε δω στις προπονήσεις, πόσο καλός είσαι, τι είδους παίκτης είσαι. Πέρασε την δοκιμασία». Εγώ ήμουν κάπως… «Με τίποτα. Ο Ζλάταν δεν περνάει από οντισιόν». Κι αυτό ήταν».

Ντιντιέ Ντρογκμπά

0323789001434480919_filepicker

Στο ξεκίνημα της καριέρα του, στη Λε Μαν στη Γαλλία, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε απορρίψει τον Ντρογκμπά για το αστρονομικό ποσό των 100 εκ. λιρών (117 εκ. ευρώ). Το 2014 ο δυναμικός στράικερ επέλεξε την Τσέλσι και έχει σκοράρει 13 γκολ σε 14 παιχνίδια απέναντι στους «κανονιέρηδες». Ο πόνος της απώλειας του Ντρογκμπά είναι ακόμα επώδυνος για τον Αρσέν Βενγκέρ: «Θα ήθελα να έχω κοουτσάρει τον Ντρογκμπά για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως τον έχασα όταν έπαιζε στη Λε Μαν στη Γαλλία, και μάλιστα όχι σε στην κορυφαία λίγκα. Ήξερα πόσο καλός παίκτης ήταν αλλά τον έχασα. Ο άλλος είναι πως μας πλήγωσε τόσο πολύ σε μεγάλα παιχνίδια και όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Λουίς Σουάρες

maxresdefault-1

Μία από τις πλέον ντροπιαστικές προσπάθειες του Βενγκέρ να υπογράψει παίκτη χρονολογείται το καλοκαίρι του 2013 με τον Λουίς Σουάρες για 40.000.001 λίρες (46.5 εκ. ευρώ). Ο Ουρουγουανός είχε τιμωρηθεί (για δάγκωμα, το πιστεύεται;) και η Άρσεναλ είχε μια καλή ευκαιρία να υπογράψει αρκεί να κατέβαλε 40 εκ. και 1 λίρα που ήταν και η οψιόν του παίκτη στη Λίβερπουλ. Η διορία πέρασε, η Άρσεναλ δεν κατέβαλε ποτέ τα λεφτά και δεν πήρε ποτέ τον Λουίς Σουάρες και ο Τζον Η. Ανρί, ο τότε ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ είχε αναρωτηθεί «τι καπνίζουν εκεί στο Emirates;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή