Η ημέρα που ο Λουίς Αντριάνο έφτασε τον Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ

1418

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Και όπως έχετε καταλάβει έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτές. Μια ακόμα ιστορία λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον, θα σας παρουσιάσουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τότε που αυτό υπάρχει σαν θεσμός και οχι σαν κύπελλο πρωταθλητριών, δύο ποδοσφαιρστές μόνο έχουν καταφέρει να σκοράρουν 5 γκολ σε ένα παιχνίδι. Και ποιος άλλος θα ήταν ο πρώτος που το κατάφερε; Ο Λιονέλ Μέσι!

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα στις 7 Μαρτίου 2012 και στον αγώνα κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε καταφέρει με ένα προσωπικό του σόλο να σκοράρει 5 τέρματα στη νίκη της ομάδας του με 7-1 (εντός έδρας).

Ο Μέσι με αυτόν τον τρόπο είχε καταφέρει να γράψει το όνομα του στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο μοναδικός που το είχε καταφέρει μέχρι να το κάνει o επόμενος.

Και σίγουρα οι περισσότεροι πίστευαν οτι το ρεκόρ του θα το φτάσει ή θα το ξεπεράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως δεν ηταν ετσι. Στις 21 Οκτώβρη 2014 στον αγώνα Μπάτε Μπορίσοφ με Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Λουίς Αντριάνο ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος “έφτασε” τον Μέσι.

Ο Βραζιλιάνος της Σαχτάρ είχε καταφέρει να σκοράρει πέντε γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Μπάτε Μπορίσοφ. Και μάλιστα εκτός έδρας παρακαλώ. Έτσι και αυτός έγραψε το όνομά του στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές λοιπόν είναι οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει πέντε τέρματα σε έναν αγώνα του θεσμού.

Και προσέξτε: επισημάνω ότι μιλάμε μόνο για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι για το κύπελλο πρωταθλητριών. Γιατί σε αυτό έχουν καταφέρει και άλλοι πολλοί να σκοράρουν τόσα τέρματα σε 90 λεπτά.

Αυτή τη λίστα θα σας την παρουσιάσουν σε επόμενο κείμενο…

Δείτε το βίντεο με τους δύο παίκτες που έχουν σκοράρει πέντε τέρματα σε έναν αγώνα.

Τα 5 γκολ του Λιονέλ Μέσι επί της Λεβερκούζεν

Τα 5 γκολ του Λουίς Αντριάνο επί της Μπορίσοφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή