Η φάση που στιγμάτισε το ισπανικό ποδόσφαιρο

1809

Δεν είναι μόνο τα γκολ που στιγματίζουν το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Όπως κάποιες χειρονομίες παικτών που έχουν μείνει στην ιστορία. Μία τέτοια είχε κάνει ο Μίτσελ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής, σε έναν αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ, στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, είχε πιάσει τα γεννητικά όργανα του Κάρλος Βαλντεράμα.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η χειρονομία “σόκαρε” πολύ κόσμο! Πολλοί μίλησαν για ομοφυλοφιλία και διάφορα άλλα τέτοια. Ο ίδιος ο Μίτσελ, όμως, μετά από 26 έτη ήθελε ξεκαθάρισε το τι είχε γίνει.

“Υπήρχαν προβλήματα με τον Βαλντεράμα στη διάρκεια του αγώνα. Μιλούσε στον Προσινέτσκι, ο οποίος δεν γνώριζε ισπανικά και του έλεγε να του πιάσει τα γεννητικά όργανα.

Τα ίδια έλεγε και στον Φερνάντο Ιέρο. Τότε στράφηκε και σε εμένα και γύρισα και του τα έπιασα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έλεγαν ότι προκάλεσα.

Μετά το ματς, πλησίασα τον Βαλντεράμα και τη γυναίκα του, θυμάμαι που άκουσα τον Βαλντεράμα να της λέει ‘κοίτα, έρχεται το αγόρι μου’. Μετά πήγα στη γυναίκα του και της είπα ‘θα το βγάλω έξω’. Εκείνη είχε πεθάνει στο γέλιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή